Pop

Natural-Ex (som såklart är en blandning av ursprungsgruppernas namn), släppte för ett par veckor sedan sin debutsingel ”Stay by my side” och turnérar nu runt i Sverige och promotar den. Sebastian och Robert har tillsammans med två andra killar skrivit deras singel ”Stay by my side” och de har även startat ett skivbolag ihop för att promota sig själva och sin musik. QX träffade Sanna Patoleta, Robert Skowronski och Sebastian Zelle när de var i Stockholm.

Hur kom det sig att det var ni som formade Natural-ex?
Sebastian: Robert och jag var i Polen förra sommaren när vi kom på att det vore en kul att släppa någonting där eftersom vi båda har polska rötter. Det fanns också ett intresse från ett skivbolag där. När vi väl börjat planera tyckte vi båda att det vore kul med en till medlem, och vi tänkte båda på Sanna som vi gillade och har träffat många gånger på olika spelningar. Även Sanna har polska rötter och hon gillade idén. Sen hade vi en spelning på Malmöfestivalen förra sommaren där vi körde just vår nya sigel ”Stay by my side”. Vi fick jättebra respons och på den vägen är det.

Är det inte svårt att få respekt inom branschen om man varit ”dokusåpastjärna” tidigare?
Robert: Nej, vi tycker inte att det spelar någon roll vad vi gjort innan. Så länge man själv kan stå för det man gjort är det inga problem.
Sanna: Nej, och det känns så avlägset nu tycker jag.


Vad hände egentligen med era respektive grupper?
Sanna: Hösten 2002 var det bara jag, Jenny Berghfot och Anna Johnsson kvar eftersom Malin och Johanna hoppat av. Och trots att vår senaste singel ”We can dance” gick rätt bra kände vi att det var dags att lägga av. Det var snack om att vi skulle släppa en till skiva men vi kände att vi inte hade lust att fortsätta med det vi gjorde, så gruppen upplöstes.
Sebastian: Intresset från skivbolaget avtog efter första plattan och de ville inte göra något mer. Vi försökte lite på egen hand när Sandra hoppat av, men det är tufft och ganska snart upplöstes Supernatural. Det var svårt när man träffade folk ute och de frågade när nästa skiva skulle komma och man visste att skivbolaget lagt ned samarbetet.

Vad är ni stoltast över om ni ser tillbaka?
Sebastian: Jag tyckte att Okej-dagen var skitkul! Att få chansen att uppträda inför så många människor var fantastiskt.
Sanna: Allt man fick chansen att göra och uppleva under de här två åren som inte bara hade med dokusåpan att göra. Vi spelade ju in OS-singeln med Markolioo, var utomlands och turnérade på egen hand.

Har ni kontakt med de andra i grupperna idag?
Sebastian & Robert: Ja, vi träffar Mathilda och Linda då och då.
Sanna: Jag fyllde år igår och då fick jag ett grattis-mess från Anna. Vi träffas och hörs ibland. Jenny och jag sågs senast i augusti och de andra har jag ingen kontakt med alls.

Sanna, du var med i melodifestivalen med Excellence 2002 och ni i Supernatural var påtänkta för ”TKO” som Bubbles gjorde senare. Skulle ni kunna ställa upp igen?
SEbastian & Robert: Ja, absolut! Men Sanna vill inte vara med igen, så vi måste försöka att övertala henne om vi får chansen. När det gäller ”TKO” var den inte 100% Supernatural, därför avstod vi den gången. Men det vore hur kul som helst att vara med igen.
Sanna: Men jag vill inte. Melodifestivalen är inte vad jag vill hålla på med och det var en engångsgrej.

Jag pratade med en DJ på ett gayställe i Stockholm och han berättade att folk gillar er låt väldigt mycket och kommer fram och frågar om låten, har ni mycket gayfans?
Robert: Killar gillar mig! Jag fick alltid gaykillars uppmärksamhet i Supernatural och jag fick brev från en kille nyligen som varit och sett ”Mamma Mia”, där jag är dansare, bara för att jag är med.
Sanna: Jag var yngst i Excellence, och flator tyckte nog att jag var för liten. De gillade mest Anna istället.
Men det är klart att man fick lite uppskattning av bögar också.
Sebastian: Det är sällan killar som kommer fram till mig. Jag vet inte varför och Robert får ju många gayfans. Jag får blickar på sin höjd (skrattar).

Berätta något kul om hur fans tagit kontakt med er?
Sanna: Jag var så ung när Excellence var stora, men jag fick en hel del telefonnummer och ibland skickade killar videoband där de visade upp hur de bodde.
Sebastian: Jag fick alltid massor av lappar med telefonnummer på…
Robert: Sebastian är lappkungen! Supernatural fick en porrfilm efter att Linda i en intervju sagt att hon gillade porrfilm. Sen har jag fått erbjudanden om sex både av tjejer och killar. Men inte på lappar utan bara muntligt (skrattar).

Har ni några homosexuella erfarenheter?
Sanna: Nej. Jag har aldrig ens kysst en tjej. Jag har inga problem med att säga att tjejer är snygga men jag tänder inte på tjejer.
Robert: Nja, jag har kompishånglat med killkompisar. Ganska oskyldigt.
Sebastian: Robert har försökt hångla med mig men inte lyckats. Nån dag lyckas han kanske.

Min favoritfråga, vad gör ni när ingen ser på?
Sanna: Jag går runt naken mycket (skrattar). Det är skönt att komma hem och ta av sig lite kläder, Man känner sig lätt som en fånge i sina kläder.
Sebastian:(utan att tveka) Onanerar.
Robert: Jag kollar mig i spegeln eftersom jag är så fåfäng.
Jag tycker det är viktigt att sköta sitt yttre, jag rakar till och med bröstet. Just nu satsar jag på att spara lite och raka ut ett hjärta (skrattar). Det kan jag visa i nästa QX!

Finns det något rykte ni vill ta död på om er själva?
Robert: Ja. Jag har ett öga som är mindre än det andra och det har ryktats om att jag har ett glasöga. Men det stämmer inte alls. Mitt ena ögonlock är bara lite tyngre.
Sanna: Det gick rykten om att jag varit ihop med en skivbolagskille och det stämmer inte alls kan jag säga.
Sebastian: Folk trodde att vi dejtade inom Supernatural men det gjorde vi inte alltså.

Vad händer härnäst?
– Just nu spelar vi mycket ute på klubbar och den här veckan är det extra kul eftersom vi ligger på Hitlistan över mest sålda singlar i Sverige. Efter sommaren kommer nästa singel och jo, vi ska spela på Pride i sommar också.
Ni kan se oss där!

Publicerad: 2005-04-09 00:00:00