Qruiser-folk

Namn: Larz Eric
Qruisernick: MrQX
Ålder: 34
Civilstånd: Stånd, ja! Annars singel.

Eric har sidan ”MrQX” på Qruiser. Där kan den som vill vara med och rösta fram Qruisers snyggaste killar. Idén till listan fick Eric egentligen från Sylvester där en topp 10-lista tidigare fanns. Nu är det på Qruiser man röstar.

Hur startade du MrQX-omröstningen?
– En kompis och jag chattade om en gemensam vän vi båda hade på Syllan. Vi tyckte att personen var en otroligt bra vän och väldigt social. Plötsligt kläcker jag ur mig att ”han vore ju nog något för topplistan”. Kompisen sa då att listan där just lagts ner.
Eric bestämde sig blixtsnabbt och bad att få överta listan och så småningom startade han ”MrQX” på Qrusier. Resten är ett enda långt listande.
Håller du på med fler listor?
– Nej, inte för tillfället. Däremot är jag ett riktigt listfreak av värsta sort! Jag har även haft en Elvislista där folk kunde rösta på sin favoritelvislåt.

Är det många som deltar i omröstningen?
– Det är väldigt olika från månad till månad. Minst är det i januari-februari. Sen växer det under året. Dom flesta röstar i december då jag summerar de 30 som fått flest röster under hela året. Då kan man rösta på bara dom och inga andra. Den listan tycker jag personligen är roligast att presentera.
Hur går omröstningen till?
– Själva röstandet går till som Eurovision Song Contest-konceptet. Du röstar på max tio personer som du gillar och poängsätter dom från 1-12. I stort sett är det nästan samma personer som röstar varje månad. Andra nöjer sig med att rösta bara en enda gång.

Röstar du själv och blir du mutad?
– I mån av tid röstar jag själv och då gör jag som alla andra. Jag skickar mina röster från min andra qruisersida. Det händer dock väldigt sällan att jag blir mutad. Ibland frågar folk varför dom inte finns med på listan. Då svarar jag att de själva får se till att bli anmälda. Jag har sett att många skriver på sina sidor att folk ska rösta på dom i ”MrQX”. Personligen tror jag inte att det hjälper det minsta men vem vet, det kanske det gör? Jag favoriserar ingen. Jag har ju bara en röst och kan inte påverka vem som vinner.

Vad tittar du själv på när en kille går förbi?
– Jag tittar på helheten, hur han är klädd, rör sig, pratar och beter sig. Jag fäster mig inte vid någotgt speciellt!

Är det något på Qruiser du vill ändra på?
– Ja, att det är tillåtet att man kan byta namn helt plötsligt. Det ställer till problem för min omröstning.

Vad är det som driver dig att hålla på månad efter månad?
– Jag tycker att det är kul. Drivkraften är alla kända och okända personer som gillar det jag gör. Jag tänker hålla på så länge som folk röstar och jag har ork, det har jag nog ett bra tag till. Vore det inte kul så skulle jag ju sluta bums.

Hur ser du på kritiken mot olika skönhetstävlingar?
– Ja, vi lever i ett fritt land och vi är fria att tycka som vi vill. Vill folk inte rösta på denna lista så slipper dom.
Har du utsett någon vinnare?
– Den som fått flest röster 2004 är en kille som heter ”Third Act”. Han förekommer oftast på listan.

MrQX-sidan är ett privat initiativ på Qruiser och genomförs inte av QX Förlag

http://www.qruiser.se/index.php?medlemsid=36676

Källa: Mrqx-sidan

Publicerad: 2005-04-03 12:00:00