Party

Rio har haft öppet en dryg vecka nu och recensionerna är alltigenom goda. Snygg renovering och en kul mix av gäster. Fredagskvällarna styrs av ”Sister Ashes” vilket är ”en av Stockholms kända klubbflator”. Natten hon styr över betyder schlager, soul och house.
Lördagar är det Robert Fux som domderar över. Nu på lördag blir det Nina & Kim som är domare i en Karaoketävling. Dj för kvällen är Tomas hemstad i loungen och Ronny Elvebakk på stora golvet.

Kharma har ikväll fredag start för årets uttagning till Mr Gay Sweden. De killar som känner sig sugna på att delta i tävlingen under Stockholm Pride i sommar, och ta över tronen från Jörgen Tenor anmäler sig på Kharma.
Kharma by Ulrich profilerar sig nu allt tydligare som en killklubb, berättar Ulrich Bermsjö för QX.se och utlovar klubbstämning av bästa snitt.

Defekt på Grottan har fest på lördag kväll. Grotta-medlemmar går in gratis innan klockan 22 och därefter kostar det 30 kronor. Alla måste vara medlemmar (kostar 60 kronor) och det fixar man enkelt i dörren.
Defekt samlar en ung och alternativ (till schlagerkulturen) queer-publik. Glatt och kyssvänligt. Kolla in stilen på mingelbilderna på deras hemsida: http://defekt.nu.loopiadns.com/

Missa inte EAST som på lördagar har party under ledning av Regnbågsrummets Jonas Andersson. Även om det inte är ett regnbågsrum, lär Jonas härliga skratt och kindpussar få oss att minnas gamla goda tider!

Connection kör på i sin avslappnade stil såväl onsdag, fredag som lördag. Flera barer och på dansgolvet spelar Dj Inca på fredagar och på lördag är det Emil Hellman som står för musiken. Då kommer även Gayishockeylaget Stockholm Snipers i matchtröjor och raggar stödmedlemmar.

SLM har technohouse-guden Anders Braun som DJ på lördag kväll. Läderklubben har öppet till 02.00, så de som inte dansat klart vid den tiden lär ta sig till Lino som har storfrämmande på lördag. Undersköna Arja Saijonmaa står på scen vid midnatt med sina främsta hits och sen tar Dj Pamela över och spelar sin sjukt dansanta house!

Lambda kör vidare sina onsdagar och fredagar på Bysis. Gayparty som börjar vid 20 och slutar vid 01 med dans och skön avslappnad Söder-atmosfär.
För alla som gillar mat eller barhäng i mer eller mindre vilt slag håller såklart Spisa hos Helena och Göken på Kungsholmen hov, Mandus och Torget i Gamla Stan, Roxy och Side Track på Söder och underbara lilla Populära Sibirien i Sibirienområdet och Babs lite längre in mot stan på Birger Jarlsgatan.
Fikafolk i alla åldrar har Muren och Chokladkoppen i Gamla Stan, Copacabana vid Hornstull och Mälarpaviljongen och Anna på Kungsholmen på Västermalm att hänga på dag och frampå kvällningen.

MALMÖ
Alternativklubben TomBoy har fest i Malmö. Öppet ikväll fredag på Bodoni på Bergsgatan.
På Indigo är det Night Club med DJ Boris ikväll ferdag. I morgon blir det salsaklubben Havanna som styr i lokalerna.
Lördag kväll betyder Wonk på Deep, karaoke och houseiga toner av populärt slag.

GÖTEBORG
På Lollypop blir det Oriental-tema i morgon lördag och på Gretas är det party i två plan hela helgen. Läderkillarna i SLM har dargit från stan för att festa tillsammans med SMC Belgie i Liege.

SUNDSVALL
RFSL har sin kongress i Sundsvall. Stora planer för aktiviteterna på Södra Berget. Fredag kväll är det schlager karaoke i spabaren och i morgon lördag blir det kongressfest med eftersläpp för ickekongressande hbt-are

SYNTH-TIPS AV SVEN EKLÖV

Kommande lördag bjuder dels på två excellenta klubbar i Stockholm samt en synthfestival i Skåne.

I huvudstaden är det återigen dags för Tech Noir och 80’s att återupprepa fjolårets succé Entering Orbit, där den förstnämnda klubben kommer att bjuda på synth och EBM av den lite hårdare skolan medan den sistnämnda bjuder på synthigpop, elektro och elektroniska åttiotalshits.

På stora dansgolvet är det DJ Life och Pauli Sudra från 80’s samt DJ Dieter från Tech Noir och en hemlig tysk gäst-dj som står för musiken, medan DJ Conan & DJ Rauz håller hov på det andra golvet och bjuder på rikliga mängder av EBM.

Platsen är som vanligt Kolingsborg, tiden 21-03, entrén går på 60 kronor och medlemskap i antingen Tech Noir eller 80’s krävs, vilket man blir på någon av klubbarnas hemsidor.

Det andra evenemanget denna kväll äger rum på Grottan, där Defekt återigen slår upp dörrarna till en magisk natt där allt kan hända. Vad man bjuder på denna gång är ett gästspel av Katja och Helena från Combustion som tillsammans DJ Karin kommer att ge aftonen lite extra guldglans. Adressen är Östgötagatan 35, tiden 21-02, åldersgränsen är 18 år och medlemskap, som kan lösas på plats och kostar 60 kronor krävs, och entrén är fri för medlemmar fram tills 22.00 för att därefter kosta 30 kronor.

Medan valet är svårt för Stockholmarna vilket av dessa ställen man ska bevista är det mycket enklare för de i Skåne som gillar synthpop och närbesläktade toner. För i Lund arrangerar Memento Materia, ett av de största bolagen i Sverige när det gäller den typen av musik på lördagen festivalen Get Electrofied 2005 på Mejeriet i Lund. Vilket definitivt inte är något man ska missa, för arrangörerna har bokat in flera stora namn inom synth och närbesläktade genrer.

De band som kommer att uppträda är Colony 5 , Michigan, Interlace , Militant Cheerleaders On The Move samt Lowe. Biljetterna kostar 195+ eventuell förköpsavgift. Vilket kan göras på Julius Biljettservice, FolkåRock i Lund/Malmö samt på Repeat i Lund. Dörrarna öppnas 20.00 och ingen åldersgräns finns.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2005-03-18 13:56:49