Melodifestival 2005

Åjatack. Det är inte riktigt slut ännu. Efter kvällens deltävling är det nu dags för den sista ”deltävlingen” innan finalen i Globen kan starta. För på Berns Salonger i Stockholm utses ikväll ytterligare två finalister som ska tävla mot Shirley, Nordman, Kempe/Nielsen, Sanne, Jimmy, Martin, Nanne och Caroline Wennergren. Tävlingens alla treor och fyror får alltså åter chansen och som vanligt är det publiken som röstar.

Nu har jag lyssnat på låtarna några gånger sen dom delfinalstävlade och jag vill direkt plocka bort några låtar som helt chanslösa i Kiev(Josefin Nilsson, NaNa, och LaGaylia). Cameron Cartio skulle ha en stor chans i Kiev, men den svenska publiken kommer inte ge honom chansen. Tyvärr.
Återstår gör alltså Alcazar, Linda Bengtzing, Katrina & The Nameless och Mathias Holmgren. Jag hoppas på Linda och Alcazar som har ordentliga popschlagers att krydda upp startfältet med. Mathias har dock en fördel i och med att han tävlade igår….
Katrina &…? Nej, de faller på mållinjen.

Nytt för i år är att 8:e-platsen till 5:e-platsen avslöjas innan vi får rösta på fyra ”Andra chansen”-låtar som går vidare till omgång nummer två. Då nollställs räkneverken och det blir dags att ringa på sin favorit av de fyra som återstår. Sen går två av dessa till Globen.

Det känns väldigt svårtippat eftersom vi inte vet hur dessa treor och fyror placerade sig. Kanske var det så att ”Roma” bara var ett par ynka röster från att sno Sannes finalplats i Linköping? Vi vet inte.
Dessa har i alla fall chansen att ta sig till finalen:

Alcazar/”Alcastar”

Linda Bengtzing/”Alla flickor”

Cameron Cartio/”Roma”

Josefin Nilsson/”Med hjärtats egna ord”

NaNa/”Wherever you go”

LaGaylia Frasier/”Nothing at all”

Mathias Holmgren/”Långt bortom tid och rum” & Katrina and the nameless/”If tomorrow never comes” är de senaste tillskotten i bidragen som får ytterligare en chans att komma till finalen.

Jag tippar att utgången blir så här(även om det känns hur svårt som helst att gissa):

Globen:
Alcazar ”Alcastar”
Mathias Holmgren ”Långt bortom tid och rum”

Utslagna, men vidare till omgång två:
Katrina & the Nameless”If tomorrow never comes”
Linda Bengtzing ”Alla flickor”

Utslagna direkt:
Josefin Nilsson ”Med hjärtats egna ord”
LaGaylia ”Nothing at all”
NaNa ”Wherever you go”
Cameron Cartio ”Roma”

Publicerad: 2005-03-05 22:28:46