QX Gaygala

I veckan fick QX ta del av en polisanmälan mot årets Gaygala som sändes den 5 februari i Sveriges Television. Anmälan rubriceras ”hets mot folkgrupp” och den som gjort anmälan anser att gaygalan är onödig och undrar varför homosexuella ska vara en egen folkgrupp.
QX ringde upp personen bakom anmälan och frågade varför.

Mannen som är i trettioårsåldern och bor i en liten ort i Småland menar att det är fel med en gala för homosexuella. Varför ska licenspengar läggas på en gala där homos prisar och hyllar olika personer, undrar han. Men den viktigaste anledningen för mannen att göra sin anmälan är att han tycker att det är konstigt att homosexuella anses vara en folkgrupp.
– Om homosexuella är en folkgrupp är väl alla en folkgrupp. Heterosexuella är lika mycket folkgrupp, säger han till QX.se.
Anmälan, menar han, ska snarare ses som ett debattinlägg i lagen om hets mot folkgrupp verkligen fungerar som den ska.
– Jag har retat upp mig på att de säger att de är normala men ändå ska utmåla sig själva som en folkgrupp. Det stör mig, säger han till QX.se.
Mannen, som vill vara anonym, menar att en polisanmälan har bäst genomslagskraft och att media på så sätt uppmärksammar saken.
Han säger att han känner några homosexuella och menar att de homosexuella han pratat med förstår hans inlägg i debatten.

Han lägger även till att han inte gillade humorn under galan och att de andra galorna han sett i år var bra mycket roligare.

Publicerad: 2005-02-26 00:00:00