Melodifestival 2005

Vi kan ju börja med chock nummer ett. Arja åkte ut på en gång med sin discoschlager ”Vad du än trodde så trodde du fel”. Konstigt. Eftersom det lät bra mycket bättre i TV än under genrepet i går och applåderna avtog inte i Cloettahallen i Linköping då schlagerlegenden framfört sitt nummer. Årets Nina & Kim? Och sist?????
Men Arja tog all uppståndelse med ro och menade att ge man sig in i leken får man leken tåla. Hon var ABSOLUT inte ledsen poängterade hon. Och läser ni nåt annat i kvällspressen imorgon är det alltså fel. INGEN gråtattack i Arjalägret alltså. Men Arja undrade var gayrösterna var när jag träffade henne efteråt…


Arja tar det med ro.

ûberrashung nummer två var att Cameron Cartios ”Roma” tog sig till andra chansen. Vem hade trott det?
Jag hade såklart hoppats och ler glatt åt min enda utdelade fyra under betygsättningen. ”Roma” har melodi och Cameron Cartio lyfte låten lite mer i direktsändning.
Men Alcazar behöver inte känna sig snuvade på någon finalplats pga honom eller den andra ”trean” Josefin Nilsson som sjöng sin halvklena ballad till en tredjeplats.

Men till de tre finalisterna(som jag tippade rätt).Sannes urtrista radiorockare tog sig till Globen. Som jag sa: underskatta aldrig Robert Wellsfaktorn…En åttondeplats i finalen? Den orangea danskan är inget att hetsa upp sig för, hon är chanslös mot det mesta tror jag. Men hon log glatt i Greenroom och skulle fira ”på danskt vis”.


Två räkmackor och en orange Smörrebröd åker till Globen.

Fredrik Kempeoch Sanna Nielsen kom också till Globen och den är fortfarande blek, men lyfter sig i den här bleka samlingen. Och Sanna sjunger fanimig fantastiskt. Och vilken revasch för Kempe som ”Andrachansade” förra året med ”Finally”!

Annars är det inte mycket att orda om.Camilla Brinck och Avalon utanför var ingen överraskning. Och det var ju synd att Bodies Without Organs inte gick vidare men den tjatiga discodängan hade aldrig haft en chans i ”Andra chansen” ändå..

Så nu blickar vi framåt. Skellefteå måste vara bra!?

Publicerad: 2005-02-19 22:17:44