HIV

Efter att informationen om att LGV-viruset nått Sverige, med en svårbekämpad infektion som följd, kommer nu oroande rapporter från New Yorks gayvärld.
I måndags släpptes nyheten i New York Times om att hiv-virus från tre män undersöks. Man söker svaret på om det virus de två av männen bär är detsamma som hittats hos en man i New York. Hans hiv-virus har visat sig vara ovanligt aggressivt och behandling av 19 av de 20 anti-retrovirala (bromsmediciner) som idag används har inte fungerat. Man har också sett att det virus mannen bär utvecklar immunbristtillståndet aids snabbare.
Oron är stor att det kan visa sig vara en ny stam som ny kan spridas. Från läkarhåll säger man dock att det ännu är för tidigt att avgöra om detta är ett ”supervirus”.
Det nya viruset uppmärksammades i dagens P1 Morgon där Pehr-Olov Persson vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, menade att det är skrämmande hur många av USAs bögar verkar ha glömt situationen på 80-.talet och som inte tar ansvar för sitt sexuella beteende.

Publicerad: 2005-02-16 17:23:33