Melodifestival 2005

Okej, er man på schlagern är i Göteborg för att bevaka årets första deltävling. I Scandinavium har repetitionerna pågått större delen av dagen och det finns helt klart inte ett enda bottennapp, även om Papa Dee är given sistaplatsare. PayTV känns också även den inte alls redo för Globen. Förra året var de banbrytande och coola; i år coola. Räcker det? Nej.

Men tio över åtta kom den klaraste signalen på att det finns en vinnarlåt i församlingen, schlagerrysningen längs min rygg. Förra året kom den bara en gång, det var när Lena inledde ”…Och alla omkring….”. I år heter rysningsframkallaren Shirley Clamp och ”Att älska dig”. Svensk discoballad när den är som bäst och i strupen på miss Clamp sitter den som en smäck. Shirley går vidare. Lätt.
Men jag och mina skojfriska flatkollegor rös när scenljuset testades på Shirleys genomskinliga etnokaftan till klänning. Vad ska hon ha på sig?
Var är förra årets goda smak? Ut på stan och köp nytt!


Dress for success?

Men den låt som de flesta i Scandinavium snackar om är Linda Bengtzings ”Alla flickor”. En trallvänlig schlager i stil med ”Tusen och en natt” fast med snabbare och roligare text har fångat de flestas intresse. Och det vill inte säga lite när de övriga i startfältet heter som de gör. Dessutom är Linda söt som socker och jag vet att det här är låten som det kommer dansas till på gayställen i år framöver. Men med Alcazar och Nordman mot sig blir det tufft. Andra chansen?

Sen vill jag varna för Nordman. Deras medryckande etnorock är inte alls så dum som den verkar på pappret. Men har de kvar de där halvmijonen fans som sägs ha köpt deras debutplatta?
Jag tror i så fall att männen som är trötta på discodans och schlagerpop röstar på den här, eller hemska tanke, på The Wallstones trista ”Invisible people”.

Torsdagens tips: Shirley och Alcazar till final
och Linda Bengtzing och Nordman till andra chansen.

Ikväll bär det av till casinot i stan där förra årets schlagerkomet Sara Löfgren uppträder och schlagerstjärnorna vimlar. See you tomorrow!

Publicerad: 2005-02-10 21:09:42