QX

Kylan må bita sig fast i era kinder och mörkret faller tidigare än du hinner vakna. Men här kommer ljuset i mörkret och det är fullspäckat med läsning om allt och alla.

Sveriges Sexigaste tjej och kille
Bögjuryn och flatjuryn har slagit sina kloka huvuden ihop och korat det läckraste vi har i Sverige. Var har förra årets ettor Tuva Novotny och Johannes Carlström placerat sig? Och vem är egentligen de nya ettorna?

Thank you for the music
QX gav sig ut i jakten på några av Sveriges hetaste låtskrivare och fick napp. Jörgen Elofsson ligger bakom hits med Britney, Westlife, Ana, Gareth Gatesoch årets mest sålda singel i Sverige; Idol-Daniels ”Coming true”. Andreas Carlsson har varit med och skrivit låtar som ”Born to make you happy”, ”I want it that way”, och”Drowning”. Och Hurricane-gänget i Örebro har skrivit hela fem av årets schlagerlåtar däribland Alcazars drömjoker ”Alcastar”. Läs hur arbetet bakom låtarna går till.

Tre pratar svartsjuka
Vi har träffat två killar och en tjej som berättar om sitt förhållande till ordet många fruktar ska bli verklighet i ett förhållande; svartsjuka. Ett öppet samtal om allt som rör den ”förbjudna” känslan.

En schlagerbögs bekännelser
Peter Christensen skrev boken ”Schlagerbög” om sex, vänskap, svek och vardagssysslor; men också en massa schlager. Han berättar om schlagers vid alla tillfällen.

Mamma Mias Dancing Queens
Vi hittade fem snygga bögar i ensemblem till årets scenhändelse; ”Mamma Mia” på Cirkus i Stockholm.
Läs vad de har att säga om ABBA och musikalen.

Gaystudenter
Tre studentaktiva killar i Stockholm berättar om gayaktiviteter vid Universitet. Stockholms, Södertörns och Kungliga Tekniska Högskolan får säga sitt…

…Vidare är Maria Valentin vår homo i maktposition; som ansvarig för Rica Hotels affärsutveckling, Mats listar som vanligt heta ämnen, Shanghais gayliv granskas nogrannt i resereportaget och Klas Ahlstedt berättar om sin senaste föreställning som går tillbaka till dragshowens rötter.

Och sen har vi såklart recenserat skivor med bland andra Ani DiFranco, Delta Godrem och The Ark. På bio har vi sett Oscarsfavoriter som Ray och The Aviator. I läsfotöljen tipsar vi bland annat om Ensamhetens Brunn av Radclyffe Hall och Queer facts av Michelle Baker och Stephen Tropiano. Och så klart television, mat, hälsa & skönhet och en massa annat såklart.

Publicerad: 2005-01-26 17:00:00