Melodifestival 2005

Vid en SVT-presskonferens idag offentliggjordes Melodifestivalens jokrar årgång 2005. Det har spekulerats i namn som Carola, Magnus Uggla och Günter, men nu är det alltså klart vilka som deltar.
Att gruppen Alcazar skulle delta var länge långt ifrån säkert och låtskrivarna Tim Larsson, Niklas Edberger, Johan Fransson och Tobias Lundgren fick först i slutet av förra veckan besked om att deras ”Alcastar” skulle bli årets mest omtalade joker.
Låten skrevs direkt för Alcazar och är en popdanslåt i ”Alcazaranda”, På demon som skickades in till SVT sjöng inte gruppen själva och trots att låten ända kom bland de 100 som gick vidare till en andra omgång i låtvalsmomentet föll den bort när de 28 slutgiltiga låtarna skulle presenteras. Artistansvariga för Melodifestivalen kunde i och med att Alcazar inte sjungit på demon, inte ”tvinga” gruppen att framföra bidraget(artisten som sjunger på demon måste alltid framföra låten om SVT så önskar…). Och hade låten kommit med och Alcazar tackat nej hade låten knappast kunnat framföras av någon annan artist med tanke på att texten är ”alcazariserad”.

De andra två jokrarna som avslöjades idag är danska Sanne Salomonsen som tävlar med en rockpoplåt a la Shania Twain och rockiga duon Alannnah Myles, som hade en världshit med ”Black Velvet” våren 1990. Hon står på scenen tillsammans med Kee Marcello; gitarrist från pudelrockarna Europe.

Publicerad: 2005-01-18 12:52:31