Koll på homo-TV

USA…The ”L-word” kommer att gå ytterligare i en säsong! I Sverige är vi i slutet av första säsongen fortfarande och TV3 börjar sända den redan inspelade säsong två direkt efter. Så säsong ett och två av Marina, Bette och de andra länkas alltså ihop i svensk TV. Och nu kan vi njuta av ytterligare en säsong som snart börjar spelas in. Däremot går amerikanska ”Queer as folk” i graven efter fem säsonger på kabelbolaget Showtime. Men det verkar som om rättigheterna sålts vidare redan så det är inte omöjligt att en annan kanal tar över rättigheterna. Ingen svensk TV-kanal har köpt in serien so-far men vi kan ju alltid beställa TV-världens snyggaste bögar på DVD från staterna…

Sverige…Nya TV4-kanalen TV400 satsar stort på amerikanska serier och favoriter som ”Alias” och ”Will & Grace” har en naturlig plats i kanalen som håller meningen”underhållning för unga”högt. Kanalen börjar sända serien ”Många av mina bästa vänner”.
Om Warren som är en skribent som precis fått sparken och tvingas leta efter någon att dela sin lägenhet med. Machokillen Frankie svarar på hans annons. Vad Frankie inte vet är att Warren är homosexuell och att han förväntat sig svar från andra män med samma läggning vilket inte stämmer på Frankie. Kanske blir kul?

Storbrittanien…En liten ort i Wales har blivit kultförklarad av brittiska Tv-tittare efter att den omåttligt populära(och roliga)komediserien ”Little Britain” låtit en sketch utspela sig i Llanddewi Brefi. Byn är hemadress för en figur som sitter i bypuben klädd i läder och gummi klagandes att han är den enda homosexuella i orten. Senare visar det sig att varenda innevånare i byn är gay.
Kommentaren ”the only gay in the village”som figuren upprepar i sketchen blev nyligen framröstad till den roligaste meningen i brittisk komedi-TV-historia.

Sverige…och glöm som sagt inte bort att det är hett att vara homo. Kanal 5:s mest sedda program förra veckan var tisdagens ”Straight eller gay” där straighta Jackie ska snitsla sig förbi bögar i sin jakt på sann kärlek och vinstsumman.

Publicerad: 2005-01-15 00:00:00