TV

Efter några framgångsrika år har Fab5-gänget börja tappa tittare och i USA satsar nu deras TV-bolag på en kvinnlig variant av programkonceptet; ”Queer eye for the straight girl”. Heterotjejer stöps om av ett gäng ”Gal pals” vilket typ betyder tjejkompisar. Men tro inte att det är ett gäng stilmedvetna flator som anförtrotts att ta hand om förvandlingen; nej, endast en flata har handplockats för uppgiften. De övriga är tre bögar; Danny Teeson(underhållning, matlagning, dans och träning), Damon Pease(inredning) och Robbie Laughlin(stylist).
Flatan har det otroligt coola namnet Honey Labrador och har hand om den kvinnliga delen vilket betyder att hon ser över hela förvandlingen med en ”kvinnas känsla”; från sexuell njutning till make-up och självkänsla.
Honey är ex-modell som haft hela världen som arbetsfält och har en tonårsdotter hon gärna umgås med.

”Queer eye for the straight girl” kommer mer att handla om ”de fina penseldsragen än att täcka de stora ytorna” berättar TV-bolaget Bravos chef Lauren Zalaznick och menar att kvinnor inte behöver samma totala omstöpning som de straighta killarna i föregångarprogrammet utan snarare vägledning.
Om och när serien kommer till Sverige är oklart men vi kan ju hoppas att flatvänliga TV3 gör en insats…

Publicerad: 2005-01-09 00:00:00