Sissela Kyle pryder omslaget på 2005 års första QX-nummer. Sissela ska för fjärde gången vara konferencier på Galan som går av stapeln måndag den 31 januari på Tyrol i Stockholm. Biljetterna till Gaygalan 2005 släpps här på www.qx.se på torsdag den 16 december kl 12.00.

Här följer lite ur innehållet i QX janurai:

QX läsare har röstat fram sina favoriter
Nu är det klart vilka som nominerats i de 18 olika kategorierna till Gaygalan. Christer Lindarw och hans After Dark har fått flest röster då han är nominerad i hela 5 kategorier. Lena Philipsson har nominerats i 3 och Peter Jöback och Lotta Bromé i vardera 2. Bland gayställena är det endast restaurang Roxy i Stockholm som lyckats bli nominerade i två kategorier. Hela listan på nominerade hittar du i nya numret.

Minns du vad som hände 2004?
Jaha, så var även det här året all. Vi satte därför ihop en liten quiz om året 2004. Kändisarna, grodorna, TV-serierna och fortkörningarna. Så testa dig själv, har du hängt med?

Babsan gör barnprogram
Du som har sett Babsan ”in action” på partybåten Patricia höjer kanske ett förvånat ögonbryn över att just hon har fått förtroendet att leda en etikettskola för barn i TV4:s barnprogram ”Blubb”…

Kan du vissla, Fabrizio?
De senaste månaderna är vi många som gått och visslat på Fabrizios hit ”I´m in love”. Visselrefrängen sätter sig som Karlssons klister i huvudet och just nu toppar han listorna runt om Europa. Fabrizio är 23 år och från Malta. QX ringde och väckte honom tidigt en måndag morgon.

Next stop Gran Canaria
Gran Canaria har ett sämre rykte än det förtjänar. Hyr man bara en bil och vågar ta sig utanför gaymetropolen Playa del Inglés så har ön mycket att erbjuda.
QX åkte dit en vecka på charter och levde loppan.

Beirut – arabvärldens gayhuvudstad
Libanons huvudstad Beirut har tagit ledningen som arabvärldens gayhuvudstad. Friheten begränsas dock av att homosexualitet är illegalt, något som organisationen Helem försöker ändra på.
QX har besökt Beirut.

Redaktionen listar 2004
Vad tyckte QX-redaktionen var bäst 2004? Vad var värst? Vilka låtar dansade de mest till? Vad gjorde de slut med? Vad är de mest stolta över? Och vilka tycker de är mest överskattad?

Dessutom:
Sissela berättar varför hon är konferencier för Gaygalan en fjärde gång? Vi frågar några av de som ska tävla i Melodifestivalen vad de har för nyårslöften. Mats Strandberg har fått en egen sida i QX och listar saker och personer det pratas mest om just nu, dessutom skriver han en krönika om att han vill bli lesbisk medan Mian Lodalen i sin krönika ser tillbaka på 2004.

Publicerad: 2004-12-15 00:00:00