Tro

På det så kallade paraplyprojektets hemsida publicerades i dagarna en intervju med katolske biskopen Anders Aborelius. Synen på kvinnor och homosexuella tas upp av projektet som syftar till att motverka diskriminering och uppmuntra till mångfald på arbetsplatsen.
I intervjun förklarar Aborelius den katolska kyrkans syn om att kvinnor inte kan vara präster. Om kvinnans plats i samhället menar han att ”Det är mycket viktigt att kvinnor och män har samma möjligheter, att de behandlas på samma sätt.”
Som svar på frågan om partnerskap förklarar han att samkönade par inte kan leva i en ”familj i dess fulla bemärkelse”. Gud har skapat oss till kvinna och man, förklarar biskopen och menar att det är så liv skapas. Och förklarar för projektets Marie Eriksson:
– Vi försöker hjälpa homosexuella till ett liv i avhållsamhet. Det finns en spirande kyskhetslängtan. Det är inte bara sex som är relationsbindande.
För biskopen är det inte möjligt att erkänna homosexuella äktenskap och lägger till: ”utanför äktenskapet har det sexuella samlivet inte någon plats.”

http://www.paraplyprojektet.se/templates/PP_Article____5650.asp

Källa: Intervjun

Publicerad: 2004-12-14 13:38:52