Vad var det du sa egentligen?
– Om jag säger så här: Säg att vi skulle fira jul ihop och du vill ta med en vän och frågar mig om det är okej. Eftersom jag tycker att det är helt okej säger jag; ”Självklart, du skulle kunna få komma med en häst om du vill”. Men när jag sade det här i ett homosexuellt sammanhang tolkade några det annorlunda och det kan jag nu förstå. Det beklagar jag och jag har respekt för att folk tolkar det så. Det är ändå mottagaren som bestämmer vilket meddelande som gått fram.

Vad säger folk du mött ute idag?
– De skakar på huvudet och undrar vad som händer och menar att det är en storm i ett vattenglas. Men som sagt; jag har respekt för att människor tolkat det annorlunda.

Har du någon gång ångrat att du tog ministeruppdraget?
– Nej inte alls. Jag har massor av jätteintressanta uppdrag och jag vill absolut fortsätta att jobba för homosexuellas rätt. Jag har massor av homosexuella vänner och jag vill fortsätta att arbeta för deras och andras rätt; oberoende av sexuell läggning.

Och slutligen; hur var det med den där hästen?
– Det är sant att min mormors syster bodde rätt isolerat nära ett indianreservat. Och precis intill fanns ett stall där hon hade sin häst. Och de hade absolut inte en sexuell relation.

Publicerad: 2004-11-15 21:34:20