Party

Sista helgen i oktober betyder hårdsatsning på fester land och rike runt.
Ikväll är det Dalarna Goes Gay i Falun. RFSL har fest och bjuder in Örebros drugstoltheter Fashion Pack. Amerikanska Halloween firas i Halmstad där RFSL på Nightlife har fest i morgon lördag.

I Göteborg är det öppet på Gretas som firar att man nu öppnar sin nya våning. Gretas har därmed två dansgolv. Skumpan kommer flöda och Tranzmission har premiär för sin splitter nya show ”Catwalk”.
Ikväll fredag har även Queer öppet. Den senare har tema Dekadence med John Eltong som spelar på stora golvet. Eftersom det är sista fredagen i månaden så är det inte Qitsch denna kväll. Krizz Dee Light är istället värdinna på Queer.
I morgon lördag blir det flatparty. Zapphobar satsar stenhårt på Schlagermusik.

I Malmö är det läderbar ikväll fredag men ingen specialfest i morgon. Ratatouille bar, Gustaf Adolfs La Dolce Vita och självklart Indigo Night Club har party fredag, På lördag är det Monbijou 40 Carat och Wonk har Anna Bok på scen.

Regnbågsdagarna i Örebro – stans eget Pride – har pågått sedan i onsdags. I kväll fredag gör deltagarna gemensam sak och leker med Laserdome och i morgon lördag blir det kulmen med fest på Elite – Stora Hotellet. Till festen kommer Diamond Dogs och det utlovas kändisar i publiken. Qruiser och ett urval av QX Shop-produkter finns på plats i festlokalen.
RFSL i Trollhättan (Trestad) firar 25 år och gör fest med supé på lördagskvällen. På scen står Edith Crepp och grabbrockarna Revenge. Den som inte vill vara med på middagen som startar 18.00 kan komma efter 21.30 då eftersläppet påbörjas.

Alexander Bard gör åter succé i Ryssland. Hans nya band Bodies Without Organs och nyss hemkommen från vårt östra grannland så uppträder Alexander, Martin Andrzej Rolinski och Anna Marina Schiptjenko ikväll fredag på klubben Kharma. Vem orkar missa den premiären?

Ikväll är det även flatparty på Café Umbra. Lilith håller öppet mellan 22-03. På Connection är det som alla fredagar fullt drag natten ut. Fredagar spelar DJ Inca från Malmös Indigo. På lördagar (och onsdagar) är det Emil som regerar dansgolvet.
Klubbmässigt har SLM öppet hela helgen och i morgon lördag är det Dj Henrik Tornberg som spelar.
Bysis är det öppet som vanligt fredagskvällar. Ikväll är det ”Oktoberfest” och i baren så var det tänkt att Gretchen-uniformerna skulle på men icke sa nicke. Barbie krävde av Pia att få gå i sjuksköterskedräkt och Dj Christer (Christina) ville absolut ha brasilianskt på sig, så det blir mångkulturell afton med ballonger och piff istället meddelas det.

Bi-klubben Honung har öppet på KGB i morgon lördag. Förutom bisexuella så är självklart kompisar välkomna till baren/klubben mitt i city.
Lördag kväll innebär även att Lino har öppet med dansmusik, schlager och relaxat utomhustält.

Innan klubbandet så är det stans alla krogar och barer som tar emot festglada stockholmare och tillresta. Torget har gäst-DJ:s fredag och lördag (OBS! Missa inte deras Klezmerkväll nu på onsdag!), Mandus, Roxy, Göken och Side Track har som vanligt skön barstämning och superbra kök. Mer killar på Side Track och Dj Hakkala efter 22.00, Roxy mer tjejer och lounge-stämning. Mandus är som vanligt galet glatt, trångt och välkomnande och Göken samlar Kungsholmens gay och gaysnälla grannar.
Tre Kungar kör man vidare med det roliga konceptet med singel-kväll. Ikväll fredag från 20.00 är det bara singlar som är välkomna. Stadgade kan få besöka baren från 21.00! Tre Kungar har öppet fram till 03.00 på helgerna. Bra som för, fortsättnings och efterställe alltså!
Innan Tre Kungar kan de som vill hålla sig i Normmalmstrakten ta sig till Populära Sibirien för en sallad och ett glas vitt (eller ännu klokare en Ramlösa). På Babs kan man kombinera mat och dryck med att se på någon av de filmer som visas på Zita.
Och hela helgen har Mälarpaviljongen öppet. Höst och vinterbaren satsar på de som tar långpromenader utmed Riddarfjärden och behöver en vilopaus på halva vägen.

För alla yngre eller de som gillar att inte dricka alkohol oavbrutet finns caféerna Copacabana (Hornstull), Muren och Chokladkoppen (Gamla Stan) och Anna på Kungsholmen (ja… Kungsholmen alltså) att hänga på. Pratvänliga och med hög mysfaktor alla fyra.

http://www.qx.se/guide

Källa: QX guide

Publicerad: 2004-10-29 14:09:39