Homohat

Enligt rapporterna blev hon våldtagen flera gånger, knivhuggen och hennes nacke var bruten.
– För alla oss som kände henne och fick privilegiet av att få del av hennes humor, känsla för det absurda, stenhårda beslutsamhet och ovilja att låta byråkrati och lögner står i vägen för rättvisa, är förlusten ofattbart stor, sa Paula Ettelbrick, verkställande direktör för International Gay and Lesbian Human Rights Commission.
FannyAnn Eddy var en person som var extraordinärt modig och med en enorm integritet, som bokstavligen gav sitt liv för kampen för mänskliga rättigheter, kommenterade Scott Lang från Human Rights Watch’s LGBT project.
– Om och om igen pekade hon på de trakasserier, den diskriminering och det våld som riktas mot lesbiska och bögar i Sierra Leone.
Den 30-åriga Eddy ingick i en delegation till FNs kommission för mänskliga rättigheter i Geneve tillsammans med IGLHRC och Human Rights Watch.
Hon lämnar sin 9-årige son efter sig. Insamlingar för hennes sons uppehälle och den gay/lesbiska kampen i Sierra Leone administreras nu av den afrikanska gaysajten Behind the Mask.

Den västafrikanska staten Sierra Leone ligger mellan Guinea och Liberia. Landet har 5,9 miljoner invånare varav ca 2/3-delar lever på jordbruk. Landet har slitits av inbördeskrig där över 2 miljoner människor tvingats på flykt.

Publicerad: 2004-10-16 17:09:04