Stockholm

Det här blir startskottet på Sveriges chokladfestival(vi vet, det är ju helt underbart att ha ett legitimt skäl att äta choklad i en vecka). Till och med den 15 oktober firar landets konditorier och restauranger choklad i alla former. För tredje året i rad ägnar nu Nordiska museét på kungliga Djurgården en hel helg åt denna bruna läckerhet.
Förra året kom 8500 vilket är väldigt mycket för 2 dagars festivalande, så förbered er på massor av chokladlystet folk.
På programmet står bland annat chokladmarknad med försäljning, demonstrationer och provsmakning – konditorier, restauranger och leverantörer ställer ut i museets stora hall.

Vidare blir det seminarier om dryckeskunskap och chokladens hälsobringande kraft.
Vill du sen se chokladproffs in-action går SM för konditorer av stapeln under helgen. Sveriges skickligaste konditorer tävlar om titeln Svensk mästare i konditori.

Och eftersom det finns priser för det mesta så finns det givetvis ett pris som rör choklad; årets choklad- och kakaopris 2004 delas ut av näringsminister Leif Pagrotsky under lördagen.

En programpunktpunkt vi tycker verkar vara något extra:
Lördag 9/10 kl. 15.00, Söndag 10/10 12.00 & 14.30 Seminarium: Njutningspussel – prova kombinationer av ädla drycker och förförisk choklad i Samlingssalen. Arrangör: Betsy Sandbergs butiker
Kommentar: Några praliner och lite starkt i glaset känns som en given kombination för att förföra älsklingen en mysig höstdag. Klart vi vill lära oss allt om detta njutningspussel…

Öppettider 9-10/10
Kl. 10-17.
Biljettpriser: 100 kr för alla från 18 år.

http://www.nordiskamuseet.se

Publicerad: 2004-10-09 00:00:00