QX oktober 2004

Hans Marklund – Sveriges mest kända doldis
När man googlar Hans Marklund på nätet får man upp info om svampkännaren Hans Marklund och om pastorn Hans Marklund. Men om Hans ”The King of Showbiz” Marklund får man bara enstaka träffar. Hans är killen som nästan alltid hållit sig i bakgrunden. Och han är fortfarande en doldis för svenska folket, trots att han är upphovsmannen till showsuccér med Lena Philipsson, Anne-Lie Rydé, Magnus Uggla, Peter Jöback, After Dark och Jan Malmsjö. För att nämna ett fåtal. QX fick en exklusiv intervju med den medieskygge mannen som fått Stockholm att numera kallas Nordens Las Vegas.
Mina damer och herrar – möt Hans Marklund.

La Lindarw
Krogshow, platta, listframgångar, och melodifestival.
Enligt showbizkalendern är 2004 After Darks och i synnerhet Christer Lindarws år. QX mötte Christer under arbetet med nya showen.

Att ha samma namn som en kändis
Undrar du också hur det är att heta Eva Dahlgren eller Fredrik Ljungberg men inte vara den kända varianten? Det gjorde vi och sökte upp fem vanliga svenskar som heter som en kändis.

Kan du se vem som är hetero?
Hur är det med er gaydar? Kan man verkligen se vilken sexuell läggning folk har? Vi samlade tio personer gay, bi och hetero. Kan du se vilka två som är hetero?

Per Sjödell är chef på ICA
Per Sjödell är ny marknadskommunikationschef på ICA. I tidigare QX-artiklar har du kunnat läsa om marknadscheferna på 3 och Vodafone – marknadsföring verkar vara en nisch som passar bögar och flator som hand i handske.

Robert flyttade till New York
Robert Andersson blev känd i gaysverige när han var reporter i Homogen – gayprogrammet som sändes på ZTV 1996. Sedan dess har Robert jobbat på Frivolt, REA och även på Barnkanalen på SVT. QX blev nyfikna på vad Robert gör nu och ringde upp honom.

Linda startade förening för barn till homosexuella föräldrar
Tidigare i QX har vi uppmärksammat föräldrar till barn som är bi och homosexuella. Något det inte talas lika mycket om är barn vars föräldrar kommer ut som homo eller bi. Enligt RFSL fanns det år 2000 minst 40000 barn i Sverige där minst en förälder var homosexuell och man antar att mörkertalet är stort.
Linda Örtengren 33 arbetar som samtalsterapeut och har själv erfarenhet av att ha en homosexuell pappa. I januari startar hon en stödgrupp för andra i samma situation.

Dessutom:
Calvin startade tidningen Hate, Jonas Brun har skrivit boken ”Den andra tiden”, Mats Strandberg ställer frågan ”Are you really gay?” i krönikan, vi tipsar om prylar vi vill ha, om filmer du bör se och musik du bör köpa. Vi vimlar på QX förhandsvisning av Pedro Almodóvars nya film och berättar att QX har fått en lillasyster – i Danmark.

QX finns ute i Stockholm under onsdagen och senare i veckan i Malmö, Göteborg och Köpenhamn.

Publicerad: 2004-09-22 10:30:00