Musik

Är du nöjd med reaktionerna på din debutsingel; ”Single”?
– Ja, jag är mycket nöjd. Den är ett bra intro på hur jag låter. Jag har väntat ett bra tag innan det kändes rätt att satsa på musikkarriären. Men med psykologistudierna i bagaget känns det tryggt att satsa på min dröm.

Vilken fråga från journalister är du mest trött på?
– Många vill fråga något om min brorsa(Daniel Bedingfield), men det är okej. Jag förstår att det är intressant att det finns två artister inom samma familj.
Sen frågar alla om jag är singel efter att jag släppt ”Single”.

Vad svarar du då?
– Ja, jag är singel.

Vad önskar du att de frågat om?
– Nästan ingen frågar om musiken, vilket känns lite trist. Men så är det väl för alla artister. Det som vi tycker att vår tid mest består av, att skriva och spela in musik, är det minst intressanta. Istället blir det frågor om ens största hemlighet och favoritfärg.

Du skriver material själv och tillsammans med andra; är det inte svårt att hitta en samarbetspartner som man är på samma nivå som?
– Jo. lite. De flesta jag jobbat med har jag hittat rätt med i första låten faktiskt. De första låtarna tenderar att bli bäst.
Men att jobba med andra skapar stor press på dig och det är bra med press för skapandet.

Tror du att det är tuffare för kvinnor än för män som debutanter i musikbranschen?
– Hmm, jag vet inte. Men jag tror nog att det är lite tuffare för det är så sexualiserat med fokus på hur man ser ut. Men män har nog sina prövningar också. De kan ju inte dölja sin trötthet med smink när de sitter i morgonteve halv fem på morgonen(skratt).

England har ju ett rätt tufft klimat för kändisar med tanke på ihärdiga paparazzis. Är det något du råkat ut för?
– Haha, när jag kom ut från brittiska Radio1 stod det några fotografer där. Det var helt sjukt; vart ska jag gå, vart ska jag kolla, det kändes jättefånigt. Men jag har i prncip varit förskonad än så länge.

Har du varit på någon gayklubb nyligen?
– Nej, det var ett tag sen. När jag var på G.A.Y i London med min brorsa blev jag nypt i rumpan(skratt).

Har du varit i Sverige förut?
– Ja! Jag älskar Sverige och har många nära vänner här.
”Jag älskar Sverige”(brister Natasha ut på knackig svenska). Eftersom många svenskar kommer till London för att plugga och jobba har jag mött flera och blivit god vän med några. Jag har bland annat varit i Örebro och Göteborg tidigare. Fast jag borde testa någon svensk gayklubb kanske…

Blir du igenkänd?
– Nja; förra gången jag var här var det några som kom fram på Arlanda men annars är det rätt lugnt. Svenskar är coola med kändisar, de kommer sällan fram utan kollar mer på håll.

Natasha Bedingfields debutalbum”Unwritten” kommer under hösten. Nya singeln ”These words” släpps i september.

Publicerad: 2004-08-24 00:00:00