Stockholm Pride 2004:

Sara känner man kanske från TV, eftersom Sara figurerat i diverse talkshows och diskuterat just transvetism. Saras alter ego Claes Schmidt jobbar som marknadsansvarig på Malmös nöjespalats Slagthuset.
Anna-Lena slog igen om med Nancy & Carina under åttiotalet tillsammans med Lill-Marit Bugge. Därefter har hon skapat en egen ståuppkarriär.
Tillsammans möttes de i en fullsatt liten lokal i Pridehouse inför homon,bin, transpersoner och heterosexuella.

Finns det saker man som kvinna inte får prata om?
Ja, menade Anna-Lena Brundin och berättade om hur hon som rund tonåring börjat med stå-uppkomik och kunnat ta ut svängarna eftersom publiken ser många tjocka kvinnor som könlösa. Hon menar att det är lättare att inte vara ung och söt tjej för då ser många bara kvinnan som ett objekt.

Sara undrade varför forskning och diskussion kring transvetism är så intressant? Bara för att man klär sig som en kvinna betyder inte att man vill vara en. Ingen tror ju att fallskärmshoppare vill vara fåglar eller dykare fiskar.

Anna-Lena drog ner många skrattsalvor från den samlade publiken, bland annat berättade hon om sin förkärlek till det av många så otäcka ordet fitta.
Det är fitta i mig, inte stake. Jag är kvinna och har fitta, utbrast Anna-Lena och kvinnorna i publiken nickade instämmande.
Hon pratade också om varför man alltid ska lägga till kvinnlig som ett prefix innan de flesta yrken; kvinnlig stå-uppar, kvinnlig läkare osv.

Sara pratade också om att det blir så mycket diskussion kring normer.
-Jag trivs ju så här. Varför ska man prompt delas in i fack och analyseras?

Är humorn nödvändig just när det gäller könsroller?
Både Sara och Anna-Lena menade att så var fallet, kan man skratta ihop så kan man prata ihop menade Sara.
Det finns ju mycket humor i ämnet och det de flesta har gemensamt är skrattet.
Anna-Lena efterlyser också kvinnliga fjantar. Manliga sådana finns det gott om menar hon, Hennes rollfigur Gary Persson föddes just därför, kanske är dety dags att väcka honom till liv igen?

Och Albert? Ja, ”han” tillkom när Anna-Lena läste Fem-böckerna och inspirerades av Georgina som blev Georg.
Anna-Lena ville också vara en tuffing, men Albert försvann sen i puberteten…när Anna-Lena insåg att hon kunde bli tuff på egen hand.

Publicerad: 2004-07-30 16:09:04