Det framgångsrika numret

Lagom till Stockholm Pride kommer QX augusti ut – ett 76 sidor tjockt nummer som innehåller det mesta. Här är lite ur innehållet.

Kim Kärnfalk kommer ut
Hon gjorde entré i Tv-programmet Friends på turné 1999 som den kortklippta, arga och Bert-rädda tjejen från Uddevalla. Idag är Kim Kärnfalk en av Sveriges mest kända artister. Nu berättar Kim för första gången offentligt om sin hemlighet som hon burit på i många år…

Utvandrarna
Sommar och Pride betyder inte bara gayturister. Det är så här års alla utvandrare kommer hem på besök och berättar om hur fan-ta-sti-skt de har det i Amsterdam, New York och London. Och vem har inte själv funderat på att packa sina väskor och dra för gott?
QX har träffat några som gjorde det.

På Qruiser kan ingen höra dig skrika…
Anders Backlund och Roger Wilson har tillbringat de senaste veckorna på Qruiser, varje dag, dygnet runt. Men inte för desperata sexragg eller sökandes efter den stora kärleken.
De säger istället att de ägnat sig åt ”undersökande journalistik”, att de vill bli Qruisers svar på Magdalena Ribbing. Att de en gång för alla vill lära grabbarna vett och nettikett.

Qruiserklubbar
Just nu finns 20227 olika klubbar på QX Qruiser. Allt från Kexchoklad till queerfeminister har en klubb Genom att gå med eller bilda klubb visar man intresse, skapar debatt eller uttrycker att man söker likasinnade. QX har träffat fyra av Qruisers klubbar som gör det som många skulle vilja; de träffas.

Mr Gay Sweden 2004
Den 30 juli 2004 koras ännu en Mr Gay Sweden. Tävlingen hålls på GK i Stockholm, där Ulrich, Leo, David, Navid och André i samarbete med Qruiser håller i finalen.

De har skrivit boken ”Homofamiljer”
Med nya lagar och förändrade attityder har det skett en babyboom i homovärlden. Lagom till Pride kommer handboken för bögar och flator som vill ha barn men inte vet hur det ska gå till. QX pratade med två som vet, författarna till ”Homofamiljer” – Sara Stenholm och Cecilia Strömberg.

Dessutom:
Navratilova tävlar i tennis i Stockholm. Bögen i nya Farmen. Nakenyoga och Filmfestivalen Kombat. Calle Norlén skriver krönika om bröllop och att få förhållanden att hålla. Vi träffar Björnarna och har åkt till Köln. Och vi frågar folk på ute på klubben var de köpt sin tröja. Recensioner av nya skivor från Brandy, The Hives, Benny Andersson och Charlotte Nilsson och filmer som Fruarna i Stepford, Happy Together och Connie & Carla.

Publicerad: 2004-07-21 07:00:00