KlubbSverige

HARD
Förra fredagens premiär på TipTops och Tornbergs nya killklubb Hard! blev lyckad. Ca 450 personer sägs ha kommit och festat! Idag hyllas klubben i DN PåStan av klubbproffset Poppius. Så kvällens fest kan dra extra mycket folk. Kvällens tema är White Party. De som tar på sig vita (extra tighta?) kläder möts av en överraskning. Happy hour till midnatt och vita drinkar utlovas- Tre musikstilar på tre dansgolv.

WONDERBAR
Ikväll är det dags för Funky Friday med coolare gung på musiken. Soul, disco och rnb med SuperstarDJ FAB5-Lasse som kallar sitt pass för Fashion Funk. Enklast o komma in på gästlistan är att skriva in sig på hemsidan www.wonderbarstockholm.com.

VIVA LA DISCO
I raden av klubbar har nu Rogers Viva la Disco återuppstått och har lagt till Goes South i sitt namn. Denna gång på Södermalm. Från idag har man öppet på Café Umbra på Hornsgatan, i samma lokal som flatklubben Lilith öppnade förra lördagen. Viva la disco Goes South håller öppet till 03.00 och ikväll är det just Roger som spelar och medlemskap löses i entrén.

CONNECTION
Fredag är fri entré för alla på gayklubben i Gamla Stan. Och från i morgon är det dessutom fri entré på lördagar. På Connection kan du fortsatt se Gay4Evers bilder och självklart njuta av utomhusbarerna och skön dansmusik på dansgolvet! Missa inte att Club Connection dagtid är Cattelin och minst lika gayvänligt (uppblandat med turister så klart) som på klubbkvällarna. Ikväll är det Peter som är DJ.

CLUB LINO
På Riddarholmen är det som vanligt ös på Lino varje lördag. Utegård kombinerat med två inomhusdansgolv är en lyckad kombination. Om en vecka är det Esther Williamsparty på klubben – men du är garanterat välkommen med badkläder redan denna lördag.

BYSIS GAY CLUB
Nu när sommaren är här märks det direkt på Bysis Gay Club. Utegården lockar och självklart även den sköna bygdegårdsstämningen och Christer Bromans musik. Öppet ikväll fredag och på onsdagar.

TRE KUNGAR
Christer Broman kan du höra även på Tre Kungar på lördagar. Öppet till 03 på fredagar och lördagar och hela veckan (utom söndag) till 01. Skönt och opretentiöst hak att slinka in på för en fika, matbit eller bira.

MÄLARPAVILJONGEN
En ny fantastisk markis har satts upp på Mälarpaviljongen rapporterar Arto – så även om det duggar lite fortsättningsvis under sommaren så finns det värme och skydd över hela terrassen.

CLUB MANDUS
På måndagens Club Mandus i Tivolis källare på Mariatorget är det Kayo som uppträder tillsammans med Diamond Dogs. Öppningskvällen blev fullsatt och självklart så festligt det kan bli när Mandus-gänget är inblandad. DJ blir Jocke Langer som alla minnesgoda kommer ihåg från klubbar som AD och 88:an. Galaskön musik alltså.

SIDE TRACK
Söders killställe nummer ett – och samtidigt lika välkommet för kvinnor. Dj Day Hakkala spelar frampå kvällen allt från senaste housebeatsen till ”La Dolce Vita” och i restaurangen är det fullbesatt närmast varje kväll (stängt söndag och måndag). Inte undra på med tanke på den bra och prisvärda maten.
På helgerna är Side Track det perfekta tillhållet för läderkillarna, innan de slinker ner på SLM.

SLM
I helgen är det DJ Pohjanen som spelar. Lördag kväll alltså. Och på fredagen är baren öppen. Medlemsklubb.

ROXY
Söders andra sköna gaykrog har fortsatt fullt hus. Svårt att få bord för att äta för den som inte beställt i förväg. Lättare på uteserveringen och i baren och loungen är det suveränt att hänga. Fredagar spelar Antoine i baren och på lördagar Rolf Kling.

Och som alltid: fullt och välkomnande hos Torget, Göken, Djurgårdsterrasen (när vädret så tillåter), Popuära Sibirien, Mandus bar och kök och på caféerna Copacabana, Chokladkoppen och Anna på Kungsholmen.

KLUBB KALI
I vitlökskrogen Bröderna Olssons källare blir det på lördag Klubb Kali. Mixat och gaysnällt med Asian Underground, Bhagra, House, Gragae och HipHop. Bakom kalaset står Henning Stradin och det är öppet 21-01. Ingen entré – njut bara av skön musik!

TRÄDGÅRDEN
Rekyl har party igen ikväll fredag. På Trädgården där Asynja har sin torsdagsklubb Popers är det Drum ‘n’ Bass och Liquid Funk-musik denna kväll presenterat av Boi Lucki, Toni Bass och MC Rhymatic. House lounge med Leo Giertz, Garden Lounge med indie soul, disco och grooves.
Mixad klubb öppet till 03.

FOKUSED
Dansklubben som höll till på GK i våras har nu ett juli-spel på Stacys mitt i stan på Jakobsbergsgatan 1-3. Varje fredag och lördag har man party med olika DJs. Mixad publik.

MALMÖ

RATATOUILLE
Bar/klubb/danshaket Ratatouille har hittat sitt hem på onsdagar – mitt på Gustav Adolfs Torg. På söndag gör man en sommarfest i Flames lokaler. Det blir en lounge som presenteras av mysiga Finn of Tomland och det blir musik presenterad av DeeJay Johnny. Dansgolvet är utomhus och dansen pågår till 03.00 på natten. Fri entré fram till 23.00 och därefter kostar det 60 pix. Vilken partychans.

CLUB INDIGO
Sara Lunds klubb Switch för män och kvinnor av alla kön har öppet ikväll fredag fram till 23.30. Därefter tar nattklubben över med Pracha som spelar. I morgon lördag är det Club Havanna med salsamusik.

GÖTEBORG

GRETAS
Sommarklubben är öppen hela sommaren. Fullt pådrag självklart!

DISCREET
På Andra Långgatan 16 och en trappa upp öppnar i helgen en ny slags klubb. Discreet betyder att man festar mellan 03-07 – efter de andra haken har stängt. Spännande värre!

SLM
I morgon lördag är det Militärtema på läderklubbens träff. SLM håller till i RFSL-lokalerna i Majorna. Medlemsklubb och öppet för killar som förljer dresscode.

LINKÖPING
Klubben Take It Easy lockar gaypublik genom att tipsa oss! Mixat loungeigt hak som varje lördag i juli och augusti har DJ-besök. i morgon är det Clarence (The Cod) och Johan Berg (Milk) som spelar. Öppet 17-01 på Nationernas Hus, Ågatan 55.
http://easy.icam.se/

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2004-07-09 15:03:51