KlubbStockholm

LILITH
Den 3 juli är det premiär för en ny tjejklubb på söder i Stockholm. Klubben som heter Lilith och drivs av de tre tjejerna Erika, Alex och Lena och ligger på Hornsgatan 5, nära Slussen i Café Umbras lokaler.
Lena och Alex känner vi igen sedan tidigare då de båda jobbat som bartenders på TipTop. Erika berättar att klubben främst riktar sig till tjejer men att killar är välkomna i tjejers sällskap. Öppettiderna kommer vara 20-03 och innan klockan 22 kostar det 60 kronor i inträde. Efter 22 kostar det 80, garderob ingår. I Dj-båset kommer DJ Fatouma servera Soul, Hiphop och Rmb. På premiären kommer man att lotta ut tre vipkort och Erika berättar att enda chansen att få vipkort kommer att vara genom utlottning och att det inte hjälper att smöra. Klubb Lilith kommer hålla öppet varannan lördag. Undantaget är den 17 juli då man har stängt och istället har öppet fredag den 16. Under prideveckan håller man öppet såväl fredag som lördag.

HARD
TipTop blir killklubb på fredagar. Bakom klubben står The Hard Boyz, vilket bland annat innebär Henrik Tornberg. Tjejer är välkomna, men klubben riktar sig främst till grabbar. På ter dansgolv skall såväl de som gillar gayig house, 80-tal som hårdare danstag trivas. Även om klubben går hårt ut med sin attityd understryker man på sin hemsida att grabbar, om än så tuffa, kan dra på smilbandet och lämna det dåliga humöret hemma! Öppet 22-03.

Anna Khans lördagspartaj
Från lördag och hela sommaren ut kommer restaurant
Annakhan tillsammans med vännerna Sandra Benarba (kharma), Lars-Fredrik Svedberg (Fab5 Sverige), Navid F Kabiri och André Saveedra (Wonderbar) att ha coctailsommarmingel för alla sugna o osugna typer…
De fyra värdarna kommer att turas om i dj-båset och en skön mix av disco, house, pop, electro, r&b utlovas.
Vid nio drar lördagarnas partykvällar igång men naturligtvis kan man komma tidigare till den lyxigt loungiga restauranten.

Lino
Lino har gäst Dj inne i schlagern denna lördag, Björn, eftersom Edward är på turné.. JJ (Järpen) spelar i klubben… Oavsett väder är naturligtvis utegården öppen med DJ Anders Carlberg, med tak eller utan tak…antar det blir tak

Wonderbar
Apropå Navid och André så är det ”halvårsjubileum” på Wonderbar ikväll fredag. Wonderbar ligger på GKs övervåning och anmäler man sig i förväg kan man komma in snabbt och smidigt – bara man är gayig eller vipig. Jörgen Andréasson och Pamela spelar och ikväll börjar man spela in allt från DJ-båset på CD för att kunna ge ut Wonderbar summer-04 Compelation. Hemsidan är wonderbarstockholm.com

Club Mandus
Diamond Dogs har helt vuxit ur den undersköna krogen Mandus på Österlånggatan. Så från måndag och sommarmåndagar framöver öppnas Club Mandus i Tivolis källare vid Mariatorget.
Christer Broman spelar och Diamond Dogs showar självklart. Gästartister på öppningskvällen blir Pay-TV.
– Under Pride har vi öppet onsdag och torsdag också och går det bra så kör vi vidare i höst, säger Johanna på Mandus.

Connection
Trots sköna uteserveringar är det klokt att hålla sif lite inomhus på Connection. Ikväll fredag är det vernissage för 4Evers fotoutställning på klubben. Bakom namnet 4Ever finns Anna -Maria Linqvist Arrue som i ca en månad visat bilder på Mandus. Hon håller sig alltså kvar i Gamla Stan och har nu temat ”Divor i gayvärlden”.
Förutom bilderna blir det självklart öppet i barer, restaurang och på dansgolvet!

Bysis Gay Club
Passa på när det är soligt och varmt. Utegården är öppen och det är hög stämning inte minst fredagar.

Tre Kungar
Mattias Enn fortsätter sina populära kabaretaftnar på Tre kungar. Fredagar – som ikväll – kan du höra honom sjunga allt från Zarah till Karl Gerhard. Baren har öppet till 03.00 fredagar och lördagar. Det betyder självklart att dansgolvet är öppet.

Och sommarsmil lär det blir på alla andra gayhak i stan: Tidiga och sköna sommardagar och kvällar ute på Djurgårdsterrassen eller Mälarpaviljongen. Lite ruggigare är det Torget och Mandus i Gamla stan, Populära Sibirien och Tre kungar i city, Göken på Kungsholmen och Roxy och/eller Side Track på Söder man medfördel besöker. Kafésugna tar sig till Copacabana på Söder, Chokladkoppen i Gamla Stan eller Anna på Kungsholmen, ja just det – på Kungsholmen. Missa inte heller att även Östermalm fått sig ett gayigt café – Hannas Café har flyttat från Hornsgatan till Grevgatan! Och kopplat till säväl antikaffär som second hand.
Stygga pojkar tar sig med fördel till läderklubben SLM där det är bar ikväll och lördag är det Jörgen Andréasson som spelar.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2004-07-02 15:07:00