QX juli 2004 ”Det hoppfulla numret”

Lars & Elisabeth har gett oss homohelgon
Kampen mot konservativa krafter inom kyrkan fortsätter – på många fronter. Fotografen Elisabeth Ohlson-Wallin och prästen Lars Gårdfeldt har satt samman en egen helgonkalender, med queera skyddshelgon för homo-, bi- och transpersoner. Tolv bilder fotograferade runt om i Europa. Men för QX räkning blev det en trettonde bild till omslaget. På Sankt Göran och prinsessan i fajt med en ondskefull drake.

Helena är the boss
Helena Westin är nybliven marknadsdirektör på telecomföretaget 3. På vägen mot detta prestigefulla jobb har hon bland annat varit skidlärare i Alperna, marknadschef på Penninglotteriet, vd på reklambyrån Paradiset, och inte minst ”lesbisk ordförande”för EuroPride´98. En imponerande meritlista. QX träffade Helena Westin för att prata om homosexuella i näringslivet, rosa pengar, Pride och mycket mer. Det verkar inte finnas något Helena inte har ett klokt svar på.

Mr Gay Sweden
Den 30 juli 2004 koras Mr Gay Sweden 2004. Tävlingen hålls på GK i Stockholm. Mr Gay Sweden utses i två omgångar. I den första omgången ställer totalt 26 killar upp. Du kan vara med och rösta fram de tio av dessa killar som går vidare till finalen.

Daniel är ny medlem i After Dark
Den 13 oktober är det premiär för After Darks nya krogshow på Tyrol ”La Dolce Vita”. Ny medlem i gruppen är Daniel Rehn, mer känd som Dolores i Tollie & Dolores.

Malta ten points
En av QX favoritlåtar i Eurovision Song Contest 2004 var Maltas ”On again, off again”. Men trodde du att vi nöjde oss med att köpa singeln? Nej, vi packade väskan och åkte dit. Nicolas Jacquemot rapporterar från Malta – en ö som överträffar förväntningarna.

Stockholm Pride 2004
Den 28 juli till 1 augusti är det dags för Stockholm Pride 2004 Vilka artister kommer? Blir det Pridehouse igen? Vilka restauranger finns i PridePark? Är det schlagerkväll med Björkman i år också? Lugn, du kan luta dig tillbaka i solstolen och fortsätta sippa på paraplydrinken. QX har plockat ut godbitarna ur Prides program och delar givetvis med sig.

Invigningstalaren Caroline Krook har inte tänkt färdigt…
Det blir tredje gången gillt för biskopen Caroline Krook när hon invigningstalar på Pridefestivalen i år. Tre år i rad fick arrangörerna nämligen uppvakta henne innan hon tackade ja till uppgiften.
– Tidigare år har festivalen helt enkelt inte legat rätt i tiden för mig. Jag har alltid varit bortrest när man firat Pride.

Peter Svensson visar sommarens hetaste badbyxor
Sol eller ej, sommaren är här och badbyxorna skall på. QX badbyxemodell 2004 heter Peter Svensson och är för många känd som Big Brother-Peter. Nu för tiden ser vi honom som programledare i ring och vinn-programmet Dixie i Kanal 5.

Dessutom:
Intervju med Nana Hedin. Vi har listat TV-serierna vi vill att svenska kanaler köper in. Sveriges första gayrugbylag har bildats. Vi har träffat Ola Lauritzson som skrivit succéboken om att gå ner i vikt. Vi tipsar om prylar och recenserar skivor med Wilson Phillips, Niklas Wahlgren och Pride-aktuella Günther. Och så har vi sett filmer med både Tom Hanks och Ashton Kutcher.

Publicerad: 2004-06-23 06:00:00