På TV ikväll:

Han kan beskrivas som en korsning mellan Jonas Gardell och Annika Lantz. Han gör en talkshow i äkta French and Saunders-anda – fast här är allt på riktigt. Bögreferenserna är tydliga och många. I en av vinjetterna till sitt program omger han sig med transor, läderbögar och muskelhunkar och mycket i intervjuerna rör sig i bältestrakten och därunder.
Graham Nortons totala avsaknad av politisk korrekthet har blivit hans varumärke. Han är en spjuver som ömsom hyllar sina gäster och ömsom förolämpar dem. Allt med samma energi och smittande entusiasm.
Han får Elton John att under sändning ringa en sexlinje där den manlige teleeskorten når klimax i en rymddräkt. När Cher gästar showen drar Graham Norton fram en uppblåsbar docka i form av sångerskan. Cher konstaterade skrattande att det uppenbart finns likheter mellan henne och dockan. Rätt storlek och rätt artificiell, men med dock med för få hål.
Kändisarna blir intervjuade som de aldrig har blivit tidigare, och de gillar det. I alla fall de flesta… Den enda som tagit illa upp är Raquel Welch. Hon deltog vid ett tillfälle via sattelitlänk och surnade till av hans frågor. Då drog Graham ur sladden till monitorn och avfärdade henne med orden ”den gamla haggan”.
Även publiken medverkar i hög grad hos Graham Norton. De häcklas och används som statister i små sketcher som görs direkt under showen. Andra mer okända gäster dyker även upp. För du har säkert sett filmsnutten på en man som spelar piano med hjälp av sin penis. Jodå, han har också varit gäst hos Graham Norton.
Graham Norton slog igenom som komiker 1997 och erbjöds snabbt en egen TV-show. Det dröjde inte länge förrän han var en av de mest omtalade personligheterna i brittisk TV. Idag har han fått de flesta tv-pris en tv-värd kan få i Storbritannien. Han har dessutom nyligen haft premiär för en amerikansk version av sin show. Här i Sverige sänds de program som gjordes 1998.

”Så Graham Norton” sänds varje onsdag 19.30 i SVT2
med start den 26 maj.

Publicerad: 2004-05-26 15:00:00