Party

Vill man dansa till house på valborg är det Medborgarplatsen som gäller. På GK har Fokused sin sista kväll för säsongen. De som står för musiken denna kväll är Atmos, JdotP på det stora golvet samt Jörgen Andréasson i Gay-Vip-Wonderbaren. Festen pågår mellan 21-03, åldersgränsen är 20 och entrén denna sista kväll är gratis.

På Mondo är det MondayBar
som har party. John Digweed har flugits in för att spela skön house på en Bedrockfest – döpt efter Digweeds brittiska festkoncept. Förutom Digweed himself blir det uppvörming av Calle Dernulf och i loungen spelar Johnny Boy och Geoff Gains. Förköp på C.U.M och Pitch Control gör att man spar 50 kronor i entréavgift.

På Club Connection är det Peter som spelar på fredagskvällen och på lördag spelar Emil Hellman.
Sköna restaurang/baren Roxy har Bar DJs numera. På fredag är det Antoine/Mazzika som spelar world music. På lördag sköter Rolf Kling den coola housens tongångar, inspirerat av franskt relaxande.

På SLM är det födelsedagsparty i helgen. 1 maj firar man sitt jubileum. Fetischfest för alla fetischklubbar blir det den 1 maj på Vielle Montagne vid Söder Mälarstrand.
Och så självklart drar tjejerna till Tyrol och stora Corky-festen. Med Nina och Kim på scen, DJ Nenne som spelar och så en galaschlagerbar. På scen står även Lina Kurttila med Lion Kings dragking-grupp. Förköp görs på Torget eller Bysis Gay Club – öppet fredag kväll.

För festprissar med varm Biblioteksstämning blir det självklart hos Jonas Andersson på Isolé. Hyllad i Nöjesguiden och som vanligt på kindkyssande humör både fredag och lördag.
Diamond Dogs fortsätter showa måndagar på Mandus, Österlånggatan. Och Mandus är lika tätt som tidigare, så skall ni äta, se till att fixa bord tidiga kvällar!
TipTop, Tre Kungar, Populära Sibirien, Side Track, Göken, Lino och utomhusställena Mälarpaviljongen och Djurgårdsterrassen… Stockholms gayliv är väl värt ett besök!

GÖTEBORG
Queer firar vårens antågande. Jonas Hedqvist har turnépremiär och värdinnor är Krizz Dee Light, Miss F, Miss Fluffy och Mutti Rut. Musiken står Matt Ross för och schlagerbaren sköts av Eric Rush.
Även Cockpit har öppet fredag och då enbart för tjejer. Musiken sköts av DJ Aron och det är öppet till 05.00.
Och självklart öppet på Gretas/Matahari där Billyboys med Jens Crusenborg i spetsen hetsar upp stämningen med att showa off sina kroppar och paket. Värdinnor för kvällen är Lizzie och Gitty LaBalle.
På 1 Maj är det som vanligt öppet på Greats. Och boka redan nu 7 maj då Baccara kommer till klubben för en spelning.

Och arbetardagen hyllas ABBA på stort party på Storan, ABBA The Party besöks även av sköna Cunigunda.

MALMÖ
Partykrockar blir det även i Malmö fast på 1 maj. Medan Wonk bjuder på ”Upp till kamp”-fest med Ola Salo och Jepson som DJs, så satsar Club Sin på manlig Striptease med Louie och Max. Dj Stoffe och Linda spelar på Sin.
På Valborg har Sin & Sinners öppet i gamla Tunneln.

LAND OCH RIKE
I Luleå blir det Gayparty med Spartacus på valborg och samma kväll har RFSL Dalarna fest i Falun med Drag-On-Line på scen.
På arbetarnas dag så har RFSL i Halmstad Kinkyparty. På med fetischerna uppmanar NightLife-arrangörerna!
Gayfest blir det även hos RFSL-Borås på välborg.

Utbudet av alternativa klubbar, konserter och annat skoj är stort nu under valborgshelgen. Och ett litet axplock av Sven Eklöv av det som bjuds runtom i landet är följande:

STOCKHOLM
Firandet av Valborgsmässoaftonen tjuvstartar redan på torsdagskvällen när Ultrachrome återigen intar Debaser. Och denna gång blir det lite extra festligt eftersom ett av banden som uppträder under kvällen har releasefest för sin fullängdsdebut betitlad ”Monochrome”. Bandet ifråga är Vision System från Karlstad vilket utgörs av Per Arenö och Gustaf Hansson. Och plattan de nu släpper innehåller 12 spår av hitvänlig synthpop som med sina inslag av rock musik och rätt mörka atmosfär sticker ut från all annan inhemsk synthpop. Förutom Vision System uppträder även Meine Kleine Deutsche som tidigare i år släppte plattan ”Dirty Dancing”, och när inte banden uppträder bjuder Nicklas och Tord som har klubben på synthpop, electroclash och liknande musik från Dj-båset. Adressen är Karl Johans Torg 1 vid Slussen, åldersgränsen 18 år och tiden 20-03.

Även på Valborg bjuds det tillfälle till att festa till tonerna av synthpop, electroclash osv. när Metamatic bjuder in till fest på H62 vilket ligger på Hornsgatan 62. Tiden är 21-03, inträdet går på 40 spänn och åldersgränsen är 18 år.

Valborgsmässoaftonen bjuder även på heldagsfestivalen Ladyfest vilken startades i USA för tre år som en festival arrangerad av kvinnor med kvinnliga konstnärer. Och efter tidigare arrangerats i bl.a. Hamburg och Melbourne är turen nu kommen till Sverige där festivalen förutom Stockholm kommer att arrangeras i Malmö den första maj. Stället man håller till på i Stockholm är Kulturhuset (Hörsalen och Studio 3). Där det mellan klockan 15-03 kommer att bjudas på uppträdanden från bl.a. Ane Brun, Anna-Maria (moder jords massiva/killers), filmvisningar, öppen mick, karaoke dj: s, dansföreställningar, workshops, konst- och fotoutställningar, biljetterna kostar 100 kronor och kan köpas på Kulturhuset i shopen på plan 5. Och det kommer även finnas ett begränsat antal biljetter till försäljning i insläppet.

Och på indie folkets eget paradis Metropolis blir det denna afton stor Valborgsfest med ett riktigt fett program bestående bl.a. Av Lo-Fi Fink som kommer att spela live, kvällens DJ:s Klara och Sanna Viksten, Moa Junström, Lång-Kalle Josephsson och klubben ordinarie DJ:s Peter Hedlund och Robert Kraus vilka kommer att spela de 100 bästa indie låtarna genom tiderna som röstas fram av arrangörerna osv. Platsen är Riddarkällaren, tiden 21-05 och åldergränsen är 20.

Även på första maj bjuds det på indie när Step On fyller två år. Vilket firas med ett stort födelsedagskalas, som även är releaseparty för The Streets nya platta “A Grand Don’t Come For Free”. Festen äger rum på Bonden Bar, Bondegatan 1c mellan 20-01.

GÖTEBORG
I rikets andra stad arrangeras det på Valborg vårens största konserthändelse när det gäller synthpop: För till sin vårfest har Romo Night bokat inga mindre än Human League och förutom dem kommer Mobile Homes sidoprojekt Sapporo 72 att uppträda. Biljetterna till evenemanget kostar 300:-, åldersgränsen 18, tiden 21-05 och adressen Trädgårn (Nya Allén).

LUND
På första maj arrangerar Neostalgia en deltävling i Quest For Fame den riksomfattande tävlingen där man korar det bästa osignade synth bandet i Sverige. Tävlingen går till på det viset att några olika band spelar på varje deltävling och sedan får publiken rösta vilket band de tyckte var bäst. Och de band som denna kväll ska försöka vinna publikens gunst är 64 Revolt, Airliner, New Modern Angels samt Radical Tea Party. Platsen man håller till på är Blekingska Nationen, Måsvägen 11 i Lund. Tiden är 21-02. Åldersgränsen är 18 och medlemskap krävs och kan lösas på Repeat Records, Östra Mårtensgatan i Lund, eller på Future of Gaming, Östergatan 27 i Malmö och kostar 50 för livstids medlemskap.

MALMÖ
På första maj kommer Ladyfestivalen till K3, Malmö Högskola och Kajplats (även kallat Bassängkajen 8). Festivalen som pågår mellan klockan 14-03 kommer att bjuda på ett program liknande det man hade i Stockholm och en heldagsbiljett kostar 120:- (18 år). Medan biljett för bara Kajplats går på 100:- (18 år). Och vill man bara gå på K3 där åldersgränsen är fri till skillnad från de andra ställena där den är 18 kostar den biljetten 60:-

Publicerad: 2004-04-29 19:58:00