Maj 2004

Sagan om ringen…
Att påstå att det ligger förväntan i luften när de blivande brudarna och omslagsflickorna Jennie Andersson, 31, och Malin Palmgren, 25, pratar om sitt bröllop är ingen överdrift. De skrattar ofta, ler förälskat och fyller i varandras meningar när de berättar om alla detaljer som ska falla på plats inför den stora dagen.

När året var blott en månad gammalt gifte sig Cristofer Eckermalm och Olof Lavesson under en mycket romantisk ceremoni fylld av ljuv musik, rosenblad och glädje. De nygifta beskriver vigseln som både personlig och högtidlig. Och som den lyckligaste dagen i deras liv.

Stolta föräldrar till homosexuella barn
Varje år i Pride-paraden jublas och applåderas det mest åt gruppen som går under parollen ”Stolta föräldrar till homosexuella barn”. QX samlade tre av föräldrarna som brukar gå i paraden varje år. Det är Janne som har en dotter som heter Petra och som är lesbisk. Elisabet vars son Rikard är bög och Annie som har sonen Christoffer som är bög.
Hur reagerar man som förälder när ens barn kommer ut som homo? Finns det någon hjälp att få? Och vad kan man göra åt föräldrar som vägrar acceptera och som bara lägger locket på…

Hur går det för Lena Ph i Istanbul?
Den 15 maj avgörs finalen i Eurovision Song Contest där Sverige tävlar med Lena Philipssons ”It Hurts”. Men nytt för i år är att den 12 maj är dags för en semifinal, ett slags kval till den stora finalen. Sammanlagt slåss 36 låtar om segerbucklan. QX schlagerjury bestående av Nenne Nestius, Peter Ludvigsson och Edward af Sillén har lyssnat på samtliga bidrag och kommenterar dem – låt för låt. De ger även tips på vem de tror vinner och vilka som är deras personliga favoriter.

Alla gillar inte schlager…
Trodde du att alla bögar och flator gillar schlager? Think again. Vi har träffat fem bögar och flator som har allt annat än Kikki, Bettan & Lotta i skivspelaren.

Killsnack med pojkarna i A-Teens
De har uppträtt med Whitney, varit förband åt Britney och sålt fler skivor än Beatles i Chile. I maj släpper A-Teens sin ”Greatest Hits” för att summera 5 miljoner sålda album. QX tog ett snack med killarna Ami och Dhani om dejter, transor, bögrykten och dockor. Och musik förstås…

Gay på TV. Gay på riktigt?
I den senaste upplagan av den amerikanska magasinet National enquirer ägnar man fem sidor åt att försöka reda ut vem i Hollywood som egentligen är gay. Vilka som kommit ut ur garderoben, vilka som är kvar. Gays som spelar straighta, och straighta som spelar gay.

”Alltför många transsexuella tar livet av sig”
Georgina Beyers är den första transsexuella parlamentsledamoten i världen. Även om hon med glimten i ögat inte kan låta bli att undra hur det egentligen förhöll sig med Margret Thatcher. QX har träffat henne.

QX pratar med Judas Priest sångare, som är öppen bög
Som öppen bög och sångare i Judas Priest, ett av världens mest legendariska och största hårdrocksband är Rob Halford en stark kontrast till den gängse bilden att bögar som sysslar med musik är fjolliga och bara sysslar med pop och liknande genrer.

Dessutom:
QX kollar in gaylivet i Jönköping, vi pratar med Anders och Arto om deras nya gayställe, vi vimlar på QX förhandsvisning av filmen ”Monster”, Mats Strandberg efterlyser fler sexchocker, inte färre. Vi recenserar skivor från Agnetha Fältskog, Fredrik Kempe och Peter Jöback och har sett filmer som ”Monster”, ”Ingenstans i Afrika” och ”Min japanska vän”. Dessutom tillägnar vi nyutkomne Peter Jöback ett korsord…

Publicerad: 2004-04-28 06:00:00