– Fördelen med Rugby är att både långa och korta, stora och små kan spela, förklarar en av initiativtagarna Anders Andersson.
– Det är också en billig sport, man behöver nästan bara en gräsplan och en boll. En annan fördel är att rugby av tradition är en väldigt social sport där man alltid gör något trevligt efteråt under ”tredje halvlek”. Att träna tillsammans med andra är kul och att träna med andra bögar gör det än roligare.

– Vi som börjat nu är nästan alla nybörjare, men vår tränare Magnus har tidigare spelat i SF Fog RFC, som är ett gayrugby lag i San Francisco. Till att börja med tränar vi en gång i veckan, men förhoppningsvis kommer vi ganska snart igång med ytterligare träning. Så här i början duger en park utmärkt som träningsplan, men i höst räknar vi med att spela vår första vänskapsmatch.

Övriga planer för året är att ordna ett träningsläger i augusti. Nästa år satsar laget på att börja spela i division 2 och så göra en resa till England och möta ett gayrugbylag där. 2006 hoppas man att rugby har blivit en sportgren inom Gay Games.
– I så fall ska vi vara med där!

Ett lag med avbytare är 22 man och så många är det malmöitiska gayrugbylaget inte ännu, så det behövs ytterligare killar i laget.
Är någon intresserad så är det bara att höra av sig till klubben på Qruiser under namnet Devilants Rugby – Malmö. Man kan också komma direkt till träningen på lördagar kl 13 på Tallriken i Pildamsparken.

http://qruiser.qx.se/index.php?aktion=klubb&klubbid=36807

Källa: Devilants Rugby på Qruiser

Publicerad: 2004-03-31 11:13:01