Melodifestivalen:

I dagens Aftonbladet kan man läsa en artikel av Claes Pettersson. Rubriken lyder E-Type: Skönt att slippa bögarna. Enligt Aftonbladet ska E-Type ha gått till attack mot den homosexuella kulturen i Melodifestivalen: Det ska bli skönt att slippa den här jävla schlagervärlden med 90 % bögar.
Allt är bara lögn, säger E-Type, när han ringer till QX. Jag har haft så himla kul under dom här veckorna och det är mycket tack vare de bögar som varit med på resan. Många av mina vänner är bögar eller flator och de vet att jag aldrig skulle säga så här. Men folk som inte känner mig tror kanske att det som står i tidningen är sant. Och det vill jag verkligen inte.
E-Type fortsätter:
För min del får det gärna vara 100% homosar i festivalen. Det är bara kul.
Jag har verkligen inget emot homosexuella, tvärtom. Jag står i tacksamhetsskuld till många homosar. Jag blev ju till exempel signad till mitt skivbolag tack vare Army of Lovers.
E-Type förklarar hur intervjun gick till igår kväll efter finalen.
Jag och journalisten satt och pratade och då kom After Dark förbi. Journalisten frågade om inte festivalen är lite för fjollig för vår hårdrock. Och då sa jag:
Ja, det är klart att det är en överrepresentation av bögar i festivalen. Men det visste jag ju sedan tidigare. Och jag tycker bara att det är kul.
Det var vad jag sa. Och det räckte tydligen för att det skulle tolkas som en attack mot gaykulturen
Är du nöjd med gårdagens 5:plats?
Jag är jätteglad. Vi hade som mål att komma bland de tio första. Och det gjorde vi. Vi firade hela natten, säger han och hälsar till alla gayfans som röstat på honom.
Det skulle vara kul att spela på en gayfest nån gång. Säg bara till så kommer jag.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=2795

Källa: Claes Petersson svarar E-Type

Publicerad: 2004-03-21 18:20:20