Klubbliv

Helgens festande i Sverige domineras självklart av schlagerfinalen på Globen. I Göteborg blir det GayDays på Casino Cosmopole fredag och lördag. På fredagen står Spectators på scen med en glittrig schlagershow och på lördag är det Drag-On-Line och Jan Johansen som underhåller såväl spelande som mat och bar-gäster.
Gretas/Matahari har som under hela schlagersäsongen extra arrangemang. På lördagen kommer Diamond Dogs med Scary Miss Mary och höjer temperaturen.
Samma kväll är Mizz Fix värdinna på Castro som visar festivalen på storbildsTV och har såväl schlagerbar som disco att bjuda på. I det senare spelar Marre & Switch. Noteras bör att Castro har halva priset i entrén om man har studentleg med sig!
I helgen har RFSL sin förbundskongress i stan på Svenska Mässan. Omkring 230 personer kommer delta och skall sedan på kvällarna ta sig ut och festa. Så göteborgarna kan hoppas på många nya ansikten. Kongressfesten kommer att hållas på Gretas på lördagen så stället är abonnerat mellan 16-22.

I Köpenhamn firar stans största klubb PAN 10-årsjubileum den 19 mars. Klubben har valt att ge festen en svensk touch genom att bjuda in Lelle och Pelle från Cunigudna som tillsammans med Göteborgs okränka drottning Krizz DeeLight skall visa vart drag-skåpet skall stå.
Samma kväll har baren Heaven tema Oriental och ser till att asiatisk mat finns att tillgå.

Stockholm och Globen blir platsen för schlagersäsongens klimax. Självklart står TVn framme på sköna restaurangen SideTrack, Lino, nya Torget och City-baren Tre Kungar. Värmer upp inför lördagen gör du bäst genom att ta dig till Bysis Gayklybb där Dj Christer garanterat har alla schlagerlåtarna.
Alla gayklubbar lär buzza av schlagersnack. Förutom Get The Fuck Out! självklart, Tomas Hemstads klubb på Stereo, Nora Bantorget.
På läderklubben SLM kan vi garantera att schlagerpratet kommer ta över – i alla fall tills att Anders Braun sätter igång med sin DJ-session från ca midnatt.
På TipTop spelar Tomas Deak, och Tobias Kagelind. På lördag är det Albioni, Deak och i damrummet Sophie Uppvik som spelar. Och så fortsätter Mr Gay Sweden-värvningen på fredag och Rainy Days sköter minglet på lördag.
Club Connection lockar med Dj Peter på fredag och då är det fri entré. På lördag är det Emil som spelar och ölen är extra billig.
Club Linos lördagar innebär schlager och hits i skön blandning. Och det mest utmärkande med Lino är att de har öppet längst. 04.00 stänger de.
På Mondo blir det schlagerparty. Storbildskärm och på scen Bobby och Pay-TV. Kalaset är ett samarbete mellan klubben Defect, Mondo och sajterna Sylvester och Sylvia och ”andra goda vänner”. Jessica Nyström, som arrangerar DragKing-tävlingarna varje Pride sköter skivspelaren tillsammans med Arkitekt-Johan.

Vill du helt undvika Schlager är det klokt att ta sig till Roxy eller Mandus. Restauranger och barer med bästa helgstämningen. På Patricia DJar Rikard Engfors på söndag. Och garanterat schlagerfritt blir det på Wonderbar/Weekender på fredagen.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2004-03-18 19:53:20