Klubbliv

På söndag sker ett tronskifte i Stockholms gayklubbliv. Anders Karlsson och Arto Winter har sålt din framgångsrika krog Torget i Gamla Stan.
Torget öppnade i oktober 2000 och har förutom sin avslappnade atmosfär för olika åldrar och stilar även utmärkt sig för den mängd aktiviteter som arrangerats i baren.
De som har köpt Torget känner väl till konceptet. Såväl Daniel Réhn, Johan Glad som Jenny Weiderstrand har arbetat med Anders och Arto sedan starten av gay-café/klubb-satsningarna.
– Ingen kommer att bli besviken på det vi kommer att göra från och med nu, säger Daniel till QX.se.
De tre understryker att de kommer att fortsätta driva Torget i samma anda som tidigare, en anda de i allra högsta grad varit med om att skapa.
Arto säger till QX.se att han känner ett visst vemod över att lämna Torget.
– Men det känns skönt att det förvaltas vidare av just dessa tre fantastiska människor.

På söndag sker ”tronskiftet” på Torget, då det blir en Nypremiär-fest från 19.30 och ”Hagasessorna” (som de internt kallas) tar över regimen.
Arto och Anders har dock bråda dagar även om de nu sålt Torget. Förutom förberedelserna inför öppningen av Djurgårdsterrassen, har de köpt ännu ett sommarcafé.
Just nu arbetar de med renoveringen av det som idag är känt som Strandcafét på Norr Mälarstrand. Ett café som drivits av samma familj i nära 30 år och som nu sålt det vidare.
Närheten till Rålambshovsparken och badstranden, liksom läget, med kvällssol och vattenläge kommer garanterat att locka såväl ”gamla” gäster som en stor del av gayfolket. Och självklart kommer regnbågsflaggan att pryda även detta ställe.
200 platser blir det, varav ca 40-50 inne i paviljongen.
I mitten av april räknar Arto Winter att man kommer öppna caféet.

Publicerad: 2004-03-12 15:50:02