QueerKlubb

Förutom poetryslamet på Södra Teatern som Corky skrev om nyligen och Get The Fuck Out! Vid Norra Bantorget bjuder fredagskvällen i Stockholm på två livekonserter. Den första äger rum på Stockholms Universitet/Allhuset och bjuder på ett uppträdande av Japans största punkband MIKA BOMB samt de två Stockholmsbanden Handsome Stranglers och Devi. Och när banden inte spelar är det arrangören Global Undergrounds egna DJ:s Morty McCarthy och Phil Hopkin samt klubben OSAKA vs TOKYO som står för musiken. Biljetterna kostar 80 kronor i förköp, vilket kan göras på Pet Sounds Skånegatan 53. Biljetter säljs även i dörren och kostar då 100 kronor.

Den andra spelningen är på Debaser på Karl Johans Torg 1 där Klubb Debbi håller hus denna kväll och bjuder på två liveband. Det ena är norska Surferosa vars debutskiva ”Shanghai My Heart” släpptes för en tid sedan och som genom ett flitigt spelande i Sverige blivit väldigt populära i queer/alternativkretsar. Det andra bandet att kliva upp på Debasers scen denna kväll är holländska duon Zea som genom att blanda ihop aggressiv rock med ringsignaler, visselpipor och andra saker fått fram ett högst eget sound. Tiden är 20-03, inträdet ligger på 80 kronor och åldersgränsen är 20 år.

När det gäller klubbmusik bjuder fredagskvällen precis som tidigare veckor på Fokused klubbkväll weekender på Göta Källare (T-bana Medborgarplatsen) där man denna gång gästas av Jezper Söderlund som under artistnamnen Airbase och Ozone producerat många plattor med house och liknande musik. Till sin hjälp på stora dansgolvet har han Parham och Raymond Baaklini medan Jörgen Andréasson har hand om Balkongen (Wonderbar). Öppettiderna är 21.00-03.00, Åldergränsen är 20, entrén går på 100kr (120kr för medlemmar) och det är fri entré innan 22.30.

När det gäller lördagen äger två riktigt stora evenemang rum. Det första står Club Guidelines för som denna gång bokat ingen mindre än den levande legenden Nicky Siano.

Siano som med bl.a. Larry Levan i början på 70-talet var med och lade grunden till klubbmusiken har inte bara spelat på legendariska klubbar som Studio 54, Paeadise Garage, The Gallery utan även hjälpt Grace Jones, D.C. La Rue, Loleatta Holloway, Larry Levan och Frankie Knuckles att slå igenom. Och i Variousbaren denna kväll bjuder man på den numer legendariske Juhani. Tiden är 23.00-03.00, åldersgränsen 20 år. Inträdet är fritt innan 22.00 och kostar efter det 90 kr. Men kommer man klädd i sjömanskostym är entrén gratis hela kvällen.

Det andra stora evenemanget är den megafest (http://www.slickmetropolis.com) Slick och Metropolis vilken är Stockholms största klubb för alla som gillar indie anordnar på Nymble/ Tekniska Högskolan.

Under kvällen blir det framträdanden av flera stora band på den alternativa musikscenen, samt electro, indie och andra sköna tongångar levererade av ett stort antal kända dj:s på tre dansgolv.

Toppnamnet av de band man bokat är det canadensiska 14-manna bandet Hidden Cameras vilka beskriver sin musik som ”gay church folk music”. Bandet vars debutplatta Ecco Homo gavs ut 2001 på eget bolag släppte förra året The Smell of Our Own (Rough Trade/Border). Bandet har i Kanada gjort sig kända för en del fantastiska framträdanden med go-go dansare, strippare, publikmedverkan, texter som projicerats på väggen m.m. Termer som spektakulär, gay attityd, religös anspelning och politiskt ställningstagande är ord som använts för att beskriva detta indie-pop band.

Övriga band att framträda live denna kväll MOMUs, Cobra Killer samt Atomizer.

Förutom dessa toppakter kommer man i ett rum att ha ett gäng kända namn som under namnet Celebrity Deatchmatch DJs kommer att dra av sina favoriter. Och dessa kändisar är Fredrik Strage (DN på Stan), Marit Bergman, Magnus Carlson (Weeping Willows), Ika Johannesson (Sex), Andres Lokko (Killinggänget) och Nina Ramsby (Grand Tone Music).

Övriga DJs denna kväll är bland andra Sebastian-Suarez Golborne, Marmelady, Janna, Pjotr, Asynja, Robert Kruus, Tomas Hemstad och Peter Hedlund.

Festen pågår mellan 21-04, åldersgränsen är 18 och biljetterna som det endast finns ett fåtal kvar av i skrivande stund kostar 120 kr och kan införskaffas på Café Copacabana (Hornstulls Strand 13), Svaj (Bjurholmsgatan 18), Lard Records (Torsgatan 36) eller på Metropolis på fredag kväll. Skulle man inte hinna få tag på biljett så kommer arrangörerna även att släppa in cirka 200 personer i dörren och då kostar inträdet 150. Eftersläpp kommer även att göras från klockan 01.30 och kostar 70 kr.

Förutom detta bjuds det även denna lördagskväll på en jubilerande synthklubb då Metamatic som håller till på H 62 (Hornsgatan 62) fyller två år. Klubben har under dessa två år etablerat sig som ett bra alternativ när inte Tech Noir eller 80’s kör och Lars & André som har klubben bjuder förutom synth på många gayfavoriter från 80-talet och framåt. Tiden är 21-03, åldersgränsen 18 år och inträdet ligger på 40 kronor.

Och på andra våningen på Mondo bjuder Klubb Defekt in till fest under lördagskvällen och de vi hittar i DJ-båset där denna kväll är DJ Ottillia (Dollystreet), Dr Drollercoaster samt Helena och Katja från Combustion. Tiden är 22-03, inträdet 50 kronor och åldersgränsen är 20 år.

Men det är inte bara i Stockholm det händer saker i helgen. För på flera olika platser i landet arrangeras det klubbkvällar med inriktning på synth och liknande tongångar.

På fredag arrangerar Nuclear Nation i Linköping en fest där de bjuder 5 liveband och mycket annat. Stället man håller till på är Blue Ribbon, tiden 21-03, inträdet är 40 för medlemmar och 60 för icke medlemmar.

Och i Lund firar Neostalgia fyra år på lördagskvällen och bjuder på Alice In Videoland live. Platsen man håller till på är Blekingska nationen i Lund, tiden är 22-02, inträdet ligger på 50 kr fram till kl. 23, och efter det kostar det 80 kr. Åldersgränsen är 18 och medlemskap krävs vilken kan lösas på klubbens site.

Och I Växjö är det nypremiär för Ground Zero på lördagskvällen som huserar på Södra Järnvägsgatan 7 och där man mellan 20-01 kommer att bjuda på EBM och andra hårda tongångar. Och slutligen så är det fest i Borås på Club Marasm på Öl & Vinkällaren på Sandgärdsg. 25. Tiden är 21-02, inträdet går på 50 kronor och åldersgränsen är 20 år.

Publicerad: 2004-03-05 11:12:03