Party

Det går ett rykte på stan – att gayklubbverksamheten lagt av på Bysis efter att Häcktet-gänget öppnat eget på Nytorget. Så är inte fallet. När Dj Christer Broman vilar upp sig (?) i Rio de Janeiro, så kommer olika Gäst DJs till gay-baren på Hornsgatan. Ikväll fredag är det skönt husiga Pamela som spelar.
Vill man pröva på Häcktet-tjejernas nya bar Roxy på Nytorget och samtidigt äta är det klokt att boka bord i förväg. Roxy har fått en flygande start och snabbt blivit ett hak med garanterat kvinnlig majoritet. Killar är dock självklart välkomna.
Lite det omvända är det på SideTrack där man nu tagit ännu ett steg mot en färdigrenoverad matsal. Ett nytt, supertjusigt golv är lagt och ger extra känsla åt restaurangens atmosfär.

Gaybjörnarna har nu hittat hem och har nu stadig gaybar på Club Connection fredagskvällar. I lilla matsalen längst in och halvtrappa upp till vänster samlas männen från 20.00.
Get The Fuck OUT! uppmanar Tomas Hemstad alla som gillar alternativig musik. Få fart på benen och ta er till Stereo på Norra Bantorget.
DJEmmon kommer till allt livligare och piggare klubben TipTop. Emmon betyder electro. Och för de som inte gillar den musiken finns schlagerbar.
Och schlager lär det bli en massa av denna helg. Första delfinalen i svenska festivalen hålls och gayklubbarna slåss om publiken! I Göteborg har Gretas storbilds-TV och fri entré. I Stockholm har såväl baren Torget som Lino detsamma och på det senare är kvällens övriga musiktema ABBA.

För de som absolut inte vill lyssna på schlagers rekommenderas på lördagskvällen Klubb Defekt på Mondo där DJ Otilla och Sebastian Broms spelar. Innan queer-klubbandet är det mer än klokt att ta sig till Mosebacke och Re Orient Club: på lördagskvällen uppträder då den svensk-irakiska dragqueenen Alissa med orientalisk dans.

Är man i Malmö och hatar schlagers är det klokt att ta sig till klubb Vogonvariety på Indigo. Klubben samlar stans goth- synth och industri-älskare av alla sexualiteter. För de som har mer hussväng i benen gäller självklart denna kväll Wonk.

http://www.qx.se/guide

Källa: QX Guide

Publicerad: 2004-02-20 19:13:24