Homokamp

Vid Öppna Moderaters årsmöte den 5 februari öppningstalade moderaternas partistyrelseledamot Tove Lifvendahl. Hennes tal handlade om erfarenheter av att vara annorlunda i Sverige idag.
Genom valet av Anita Hillerström Vagli till ny ordförande för Öppna Moderater, blir den partipolitiska HBT-föreningen den enda med en kvinna som ordförande. Den första kvinnan att leda en partipolitisk hbt-grupp var Christien Gilljam som vait ordförande för Homosexuella Socialdemokrater. Idag arbetar hon på HomO.
Anita Hillerström Vagli är 36 år och är sedan tre år gift med Catharina. I hennes politiska arbete ingår bland annat att sitta i Socialnämnden i Stokcholm, Försäkringskassans styrelse och Polisstyrelsen.

Till vice ordförande valdes Tobias Lodestrand och i styrelsen i övrigt sitter Tobias Billström, Catharina Hillerström Vagli, Urban Johansson, Magnus Nilsson, Sanna Nilsson, Johan Steenhoff Erikson, Johan Tiedemann och Gunvor Åkerblom.

Även SLM Stockholm valde ny ordförande vid sitt årsmöte den 11 februari. Det blev Anders Selin som tog över posten att leda Stockholms läderbögar. Selin är även ordförande i Föreningen Stockholm Pride.
Vid det välbesökta årsmötet kunde man konstatera att föreningen i år gick med en blygsam vinst. En idédebatt om behovet av att tydliggöra föreningens läderprofil initierades på mötet.

Publicerad: 2004-02-14 13:03:04