Klubb

Utbudet är av klubbar och evenemang som är queer eller alternativa är stort nu i helgen som kommer. I kväll fredag har OUT! bytt namn till ”Get The Fuck Out!” och Tomas Hemstad fortsätter spelar electroclash och annan skön musikblandning för schlagertrötta öron. OUT! har alltså lagts ner, men stället finns kvar och drivs av samma personer. Adressen för de som inte varit där tidigare är Torsgatan 1 vid Norra Bantorget/Stockholm, öppettiden är 22 – 03, åldersgränsen är 18 år.

Sedan har vi en säsongspremiär i kväll också och det är 80’s som efter nästan två månaders semester kör igång igen. På det stora dansgolvet bjuder DJ:s Life samt Pauli på electroclash, pop och annan elektronisk partymusik. I Panoramabaren blir det elektronisk hångel och på det tredje dansgolvet gör klubben Trans Europe Express ett gästspel och bjuder på elektropop.
Tiden är 22-03, åldersgränsen 18, inträdet går på 80:- och medlemskap i 80’s eller Tech Noir krävs och kan lösas på respektive klubbs hemsida.

Är det house och liknande tongångar man hellre vill dansa till är det Göta Källare på Folkungagatan 45 och Fokused fredagssatsning ”Weekender” som gäller i kväll. DJ:s där är Marcus Stork & Henrik Löwenhamn (B2B) på det stora golvet samt Jörgen Andréasson på balkongen där GayVip-baren Wonderbar håller till.
Tiden är 21.00-03.00, åldersgränsen är 20. Och inträdet är gratis fram tills 22.30, kommer man efter det klockslaget kostar det 100kr eller 120kr om man är medlem att komma in. (Medlemskap kan lösas på klubbens hemsida).
På lördag blir det storparty på GK – Sweet Valetine – och bakom står Wonderbargänget David Amberton, André & Navid. Dans på alla våningsplan och modevisning mixat med garanterat galens grabbshow på stora dansgolvet.

Shame-gänget arrangerar på lördag dels en fest och dels en paneldiskussion under namnet Shame Again på Kafé 44. Och temat för paneldiskussionen som startar 19.00 är den senaste tidens attacker och mobilisering mot radikala och avvikande miljöer och den leds av Mattias Gardell.
Därefter följer med start kl 21.00 en hejdundrade fest med både soul/pop/hip-hop/electro-golv och techno/electro/body-golv. De som kommer stå för musiken på dessa två golv är Coolof (The Knife), Marmelady (Shame) samt Asynja & Pjotr (Slick).
Adressen är Tjärhovsgatan 46, tiden 18-stängningsdags, inträdet går på 50: – och åldersgränsen är 18 år.

Med stort hjärta kommer Roxy invigas på Nytorget i Stockholm. Klockan 18.00 slås portarna upp och det lär garanterat vara fullt på nya krogen fram till stängningsdags 01.00. Så se till att komma i tid om du vill få plats!

Kinks & Queens har öppet på Vielle Montagne. Leonora bjuder till skönt och öppensinnat party fram till 03.00. Innan dess kan man passa på att besöka Madame Kerstin som har sin HjärterDam-klubb öppet på Stralsund, Skottgränd, i Gamla Stan.
Läderkillarna som gillar dans gör rätt i att ta sig till SLM där Geoff Gains spelar svängig house.

På gayklubbarna TipTop, Connection och Lino är det självklart hjärtan som står i centrum. Och räkna med extra varmblodigt mottagande på stans gaybarer!

Housefolket kan förutom stans gayklubbar även stasa på Club Guidelines som huserar på Mondo vid Medborgarplatsen. Lördag kväll blir det celebert besök från New York i form av Dj Scribe som har lovat att leverera ett souligt och vokalt set.
Sidekick till DJ Scribe som tidigare jobbat med bl.a. Masters At Work är Mikael Nordgren som kommer att bjuda på house och garage. Och i Variousbaren står Magnus Carlson från Weeping Willlows och Robert P från Beatbox med skivväskorna fulla med soul. Tiden är 23.00-03.00, inträdet ligger på 90 kr och det är fri entré till Variousbaren fram tills klockan 22. Och åldersgränsen är 20 år.

GÖTEBORG
Gretas på Drottninggatan firar Alla Hjärtans dag med ett ”HotHot Party” där Krizz och Lizzie står på scen. Tävling utlovas dessutom. Läderpojkarna i SLM har fest på RFSL-lokalerna.

MALMÖ
På Indigo spelar på Alla Hjärtans Dag DJ Pracha och det är gratis entré för RFSL-medlemmar.
Wonk har likaså Alla Hjärtansparty och vill man som läderkille fira dagen är det FuckParty på Ystadsgatan hos SLM.

http://www.qx.se/guide

Källa: QX Guide

Publicerad: 2004-02-13 17:35:49