Homohov

Danska Camilla Andersen och norska Mia Hundvin är hett stoff för skvallerpressen i såväl Norge som Danmark. De två är hjältar genom sitt framgångsrika handbollsspel och är bland de få öppet homosexuella i de två länderna.
När de två ingick partnerskap i juli i år hamnade de på löpsedlarna. Att Mia nu flyttar till danska klubben FIF där även Camilla spelar har naturligtvis gjort saken än mer intressant.

Igår skrev Ekstra Bladet att den annars skygga Camilla Andersen berättat att hon och Mia vill ha barn. Informationen kommer från den danska ungdomstidningen Tjeck Magazine.
Till norska dagstidningen VG säger dock Mia Hundvin att uttalandet i och för sig stämmer, men ”att det är larvigt att fokusera på just det uttalandet. Det är en liten del av en lång intervju som rycks helt ur sitt sammanhang.”

Frågan har dock politisk sprängkraft i Danmark, där man helt nyligen ändrade landets lagar kring artificiell insemination, så att lesbiska inte längre ges möjlighet till detta. Detta politiska drag av Folketinget belönades vid Mermaid Pride förra helgen med ett Homofobipris.

http://www.ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=106889

Källa: Ekstra Bladet

Publicerad: 2000-08-18 21:30:50