Premiär för Stylingakuten på TV4:

Förutom stilen kommer man även få hjälp med andra saker som exempelvis träning och inredning av hemmet. När Jonas hjälper till att fixa hår och makeup så ser Jimmy till att även hemmet får en uppfräschning.
– Om de bor i en etta så fixar vi hela hemmet men vi ändrar inte på hela hus, bor dom i villa så riktar vi främst in oss på ett rum, berättar Jimmy som vi pratar med ungefär två veckor innan programmet drar igång.
Vilka är det ni hjälper?
– Det är alla möjliga, både män och kvinnor vars partner, kompis eller inneboende hört av sig till oss och tycker att det behövs en uppfräschning eller förändring av stilen. Att dom behöver fixas till lite helt enkelt.
Är det inte svårt att ändra stil på någon som man inte känner?
– Nej inte svårt direkt, men oerhört spännande och en riktig utmaning. Vi får förhandsinformation om de vi ska hjälpa och sen träffar vi ju ju personerna under flera dagars tid och har i princip djupintervjuer där vi sitter ned med dem och kollar vad dom gillar, och hur dom vill ha det och om det är nåt som dom absolut inte gillar etc.
Programmet har premiär femte februari, jag antar att ni redan kört igång inspelningarna.
– Ja, vi körde igång redan i december och har kommit fram till sjunde programmet nu. Fyra avsnitt är redan helt färdigställda.
Hur har det gått?
– Det har gått helt otroligt bra faktiskt. Jag visste inte alls vilken typ av reaktioner man skulle räkna med. Men folk har liksom gråtit av glädje och skrikit ”åh du måååste komma hem till mig” och sådär. Jag hoppas att det kommer att fortsätta så (skrattar). Sen är det ju svårt att köra igång en helt ny programserie så vissa barnsjukdomar har det varit, men det kommer att bli jättebra.
Behövs program av den här typen tycker du?
– Jamen, då kan man ju ifrågasätta om det behövs underhållning överhuvud taget? Yes baby! Klart det gör! Det här är dessutom en väldigt kul typ av underhållning tycker jag personligen.
Fab 5 har ju blivit en succé, tror du folk kommer att jämföra programmet med Fab 5?
– Det inte bara tror jag . Vi har redan blivit jämförda med Fab 5 trots att programmet inte startat än. Men det är inte alls konstigt egentligen. Vad gäller den här typen av program där man stylar folk och hjälper dem med en ny stil så är Fab 5 det program som slagit i Sverige och som man självklart refererar till. Men exempelvis i England har man gjort den här typen av program i minst tio års tid.
På vilket sätt skiljer sig då Stylingakuten ifrån Fab 5?
– Om Fab 5 är väldigt amerikanskt så är Stylingakuten väldigt svenskt. Det är nog den största skillnaden. Vi står inte med några produkter i handen och säger att ”det här ska ni använda”. Vi har ingen möjlighet att jobba på det sättet. Och det är inte killar med en sexuell läggning som gör om killar med en annan sexuell läggning. Vi hjälper såväl män som kvinnor och vår läggning är ingen ”grej” i Stylingakuten, som det är i Fab5.
Många känner nog igen dig Jimmy ifrån musikal och dansscenen, hur hamnade du här?
– Dom ringde mig från produktionsbolaget och frågade om jag ville pröva. Men det här är inget nytt för mig. Jag har faktiskt ägnat mig åt inredning i flera år. Jag har jobbat mycket med inredning i tidningar, exempelvis Elle och Sköna hem.. Jag antar att jag är något av en arbetsnarkoman och jag har inga problem att kombinera två karriärer.

Stylingakuten har säsongstart på TV4 ikväll kl 19.30.

Publicerad: 2004-02-05 11:12:18