Här följer segerintervjun med Johannes samt hela Topp 10-listan.

1. (ny) Johannes Carlström (programledare för Sambo på TV4+)

Juryns motivering:

”Den norrländska dialekten i kombination med den coolt avslappnade stilen och den varma blicken gör att Johannes utstrålar ett lugn och en trygghet som är svår att motstå. Undet hösten har han i tv hjälpt par att inreda deras hem och man slås av hans förmåga att vara en god lyssnare samtidigt som han får igenom sina idéer utan att köra över någon. Hans framtoning är ledig med aldrig slafsig, mjuk men aldrig mesig och artig men aldrig inställsam. Ett vackert ansikte med tydliga starka drag ramar in och fångar hans personlighet och när han spricker upp i ett leende så smälter vi.
Vi vill och vi tror att vi kommer att få se mycket mer av Johannes i fortsättningen.”

Hej Johannes och grattis, du har blivit utvald till Sveriges sexigaste kille av en bögjury.
– Oj, herregud, tackar, vad kul!
Martin Stenmarck, Peter Svensson, Robinson-Klas, Carl-Philip, Olof Mellberg och Vigor Sörman har toppat listan tidigare år…
– Ja, det är stiliga gossar hela bunten, smickrande sällskap måste jag säga.
Är du van att få höra att du är en sexig kille?
– Nja, sådär, men jag hör oftare att jag är sexig än att jag är söt.
Ingen kille som flörtat med dig nån gång?
– Jo, killar har flörtat med mig, vet inte varför men de har alltid gjort det.
Vad är du mest nöjd med med ditt utseende?
– Jag är mest nöjd med typ allt, närå allvarligt talat så bryr jag mig inte så mycket, jag vill att kroppen ska vara stark och mjuk och att ansiktet ska visa vad som händer inuti, då är jag nöjd.
Vi ser dig i inredningsprogrammet Sambo på TV4+, är du sambo?
– Ja jag bor tillsammans med min halvbror Markus i ett riktigt välfungerande samboboende, få konflikter, mycket frihet och mycket disk, vi har det bra.
Om några veckor ska ni hem till Mathias Holmgren och Johan Thorsell och göra om i deras sovrum. Ska du måla väggarna rosa då och ge dem en himmelsäng?
– Haha, nejnej, det blir ju förstås en överraskning vad vi gör, men jag kan säga så mycket som att något flickrum kommer det inte att bli. Nog för att Mathias är schlagerkille men Johan är ju gammal hårdrockare och fotbollslirare, så lite tuffare får det nog bli.
Vad gjorde du innan du blev programledare?
– Jag föddes i Sveg i Härjedalen men är uppvuxen med min mamma i Bollnäs, Hälsingland. Det är en liten, lagom tråkig stad som svältfödde mig på kultur. Efter gymnasiet hade jag panik och allt verkade menlöst. Började en konstlinje på folkhögskola med rödvin och Velvet Underground och hittade något jag verkligen gillade. Senare blev det designinriktning på Beckmans och Konstfack så rullade allt igång.
Är det inte läskigt att bjuda hem folk till sitt hem när man själv är inredningskändis? Kan tänka mig att folk tror att man måste ha JÄTTEFINT hemma då…
– Jo, sannerligen! Alltså, vad ska jag säga… bagarens barn får inga bullar, mitt hem är en röra, har aldrig riktig ork att ta mig an problematiken själv. Sen är jag en sakletare och har en massa prylar hemma- ”riktiga fynd” som jag aldrig använder, plus massa möbelprototyper och lampor och sånt.
Vilken kille skulle du själv säga var sexig – och du får inte svara ”det kan jag inte svara på eftersom jag själv är kille”?
– Fredrik Ljungberg om han inte hade det där fotbollssprättiga över sig, annars både Mathias och Johan som vi ska göra om hos, de var stensköna. Och sexiga måste jag säga.
Ska du ringa mamma och berätta den här glada nyheten nu?
– Kära mor kommer bli SÅ stolt!
Ok, ha ett bra år som Sveriges sexigaste kille, hej då!
– Hej på dig, och tack för den smickrande nyheten!

Hela listan, plats 2-10

2 (4). Fredrik Ljungberg (fotbollsspelare)
Fantasilöst med Ljungberg på en sexig lista? Kanske det, men att utvisa honom från topp tio är ungefär lika tänkbart som att man skulle kicka honom ur sängen. Var det Ljungberg eller Beckham som fick den första fjollan att se en tipsextramatch? Oklart, men han är hetare än nånsin, även om vi vill ge honom gult kort för Dede-äventyret. Ta oss istället!

3. (ny) Olof Dreijer (artist)
I en av årets bästa musikvideor, Pass this on med coola syskonduon ”The Knife” stjäl Rickard Engfors möjligen showen. Men det är Olof som stjäl våra hjärtan. Hans elektriska slowemotion dans hade fått vem som helst att se patetisk ut om vi ens skulle försöka. ”I´m in love with your brother” sjunger syster Karin och vi kan bara svara: detsamma Karin, detsamma.

4 (ny). Andreas Wilson (skådespelare)
En svensk filmstjärna värd namnet har gjort entré. Andreas har allt som vi andra också vill ha. Han är ung, snygg, begåvad och har nåt farligt mystiskt i blicken. Men QX kan garantera att han är en ödmjuk kille som inte låtit framgången stiga honom åt huvudet. Och sällan har väl ondskan haft ett sådant vackert ansikte.

5 (ny). Andreas Halldén (programledare)
Att sy sina egna kläder är inget minus om man vill bli bögikon. Andreas tråcklar och syr så det står härliga till i TV4plus-programmet Sick-sack och sällan har väl intresset för sömnadstekniker och nåldynor varit så stort bland sveriges bögar som när en före detta sverigetrea i thaiboxning visar hur det ska gå till.

6 (ny). Jonas Lundqvist (trummis Bad cash quartet)
Det är något speciellt med trummisar? Dom sitter där i bakgrunden och svettas och ser ofta ut att vara i sin egen värld. Alla intervjuer med Jonas och bandet vittnar om att de går sina egna vägar och inte är några sellouts. Integritet är sexigt. Och kombinerat med en stadig blick och kyssvänliga läppar är det faktiskt oemotståndligt.

7 (1). Vigor Sörman (tv-reporter)
Rasmus på luffen har fått respass från förstaplatsen. Men han fortsätter charma såväl lokalbefolkning i länder vi inte visste fanns som tv-publik med sin gediget nyfikna upptäckarstil. Och på 2003 års gaygala verkade han trivas som fisken i vattnet såväl på scenen som i efterminglet. Vigor ville aldrig gå hem, och ingen var gladare än vi.

8 (ny). Gustaf Skarsgård (skådespelare)
Alla som sett filmen Ondskan vet att Gustaf inte vansläktats vad gäller skådespelartalangen. Familjen Skarsgård börjar bli något av en svensk motsvarighet till vad familjen Baldwin är i USA. En massa skådespelarbröder där den ena är hunkigare än den andra och man kan knappt kan bestämma sig för vem man gillar bäst. Vi gillar Gustaf.

9 (ny). Johan Östberg (artist)
Som ögongodis i senaste omgången av Fame factory har Johan inte haft någon konkurrens. Med sitt flummigt lite hjälplösa sätt, sin dagdrömmande stil och sina egenhändigt ihopknåpade kärleksballader får han oss att falla pladask. Och när han tvättar sina kläder i badkaret med flytande tvål så vill man ju bara komma till undsättning.

10 (ny). Stefan Holm (Höjdhoppare)
Stefan gör nåt vi inte är vana vid. Han visar att även idrottsmän kan ha en intellektuell sida. Få andra VM-medaljörer skulle ens kvala in som studiopublik till ”På spåret” där Stefan elegant kammade hem vinsten. Att han gör entré utan tröja ihop med After Dark och livar upp hopplöst trista Idrottsgalan gör knappast att vi tycker mindre om honom.

Sveriges 10 sexigaste killar väljs ut av tidningen QX och dess läsare.

Sveriges 10 sexigaste tjejer valdes ut av flatjury. Den hittar du på corky

Publicerad: 2004-01-28 16:00:00