Tesla-miljardären Elon Musk har flera gånger skapat rubriker med sina kontroversiella uttalande om transdottern Vivian Jenna Wilson.

I en intervju med högerradikala Jordan Peterson, som kallar sig själv för ”den politiskt inkorrekte professorn”, hävdar den kända teknikentreprenören att hans barns liv har blivit förstört av det han kallar ”woke mind viruset” och felkönar dottern vid flertalet tillfällen, rapporterar PinkNews.

Enligt Elon blev han ”vilseledd” att godkänna pubertetsblockerare för sin dotter.
– Jag blev lurad att skriva under dokumenten. Jag trodde det var för att förhindra självmordstankar, säger han till Jordan och fortsätter:
– Det förklarades inte för mig att pubertetshämmare faktiskt är steriliseringsläkemedel. Jag förlorade min son, i princip.

Trots att forskning visar att pubertetsblockerare har reversibla effekter och inte påverkar fertiliteten på lång sikt riktar Tesla-grundaren skarp kritik mot transvården och anser att det är ”ondskefullt” att stödja könsbekräftande vård och menar att de som främjar det ”borde få fängelsestraff”.
– Det kallas dödnamn av en anledning. Min son är död.  Mitt barn blev förstört av den här woke-ideologin.

I intervjun kritiserar Elon även en ny lag i Kalifornien som ämnar att skydda transpersoner och som vill göra det svårare för skolor att ”outa” elevers könsidentitet utan deras tillåtelse.