Gott Nytt 2004

STOCKHOLM
På extraöppna baren SideTrack mötte jag igår två turistande engelsmän, som förvånat konstaterade att det mesta verkar vara stängt på nyårsafton. Planerad partyhelg kröp ihop till en kylslagen kulturresa tycktes det.
Men med QX i hand kunde vi guida dem rätt i den halvstängda huvudstaden.
Visserligen är såväl läckert ombyggda SideTrack som glittrande Torget och sköna baren Mandus stängda. Men nyårsfest blir det självklart på TipTop som har Thomas Deak som DJ på stora golvet och Schlager-Roger och som vanligt på Nyårsafton kör TipTop TopLess i barerna!. Öppet 22-03.
På grannklubben Connection blir det extraöppet på Nyårsafton. Nyårsmåltid serveras och arrangörerna satsar på en oförglömlig afton med Dj Emil.
SLM har då och då problem med sin DJ-anläggning, vilket de danssugna som ville lyssna på Geoff Gains fick erfara i lördags. Surt sa räven, men nu skall musikanläggningen vara fixad och lädergrabbsen kan dansa till vackre Marmalady efter att nyårskorkarna smällt.
För mer danssugna killar kan vi tipsa om Fokused och Weekenders nyårsfest. Jörgen A fixar skön musik på balkongen och på stora golvet blir det ett uppsamlingsheat av årets DJs på klubben. Mixat betyder 80% killar av alla sexualiteter och 20% tjejer dito.
Sylvester slår på stort nu när de firar fem år. Tillsammans med GayGale-nominerade Monday Bar arrangeras dansfest på Münchenbryggeriet (hallååå gnällspikar – det var faktiskt länge sedan det var gayfest där senast!!!). Huvudattraktionen är PhildelphiaDJn Josh Wink som spelar på stora golvet med Geoff Gains innan tolvslaget och Johnny Boy som avslutare. Slick-Asynja och Pjotr spelar souliga toner i ett rum och i det andra blir det hystohårdhouse med J2 och Eddy Cabrera. Leo Berglund från Cunigunda har fixat ihop ett gäng GoGo-dansare som håller takten rätt och vid tolvslaget kommer Nina & Kim och sjunger in det nya året.
Förköp kostar 300 kronor på Mandus och på Pitch på Gamla Brogatan. 350 kronor kostar det i dörren – 300 för Sylvester, Sylvia och MondayBar-medlemmar. Räkna med en skön blandning av gay och partyfolk.

MALMÖ/KÖPENHAMN
Hård nyårskamp i vardande när såväl Indigo som Wonk har öppet för att fira 2004. På Indigo är det Pracha som spelar låtar som Beyoncé ”Crazy in love”, Sean Paul ”Get busy” och 50 Cent ”In da club” (etta, tvåa och tera på hans TopTio-lista på rfslmalmo.nu.
Wonk firar två år som superpoppis dansklubb i Malmö på Nyårsafton. Två dansgolv som styrs av DeeJay Johnny och Wonk och fyra barer varav en champagnebar lockas det med.
Är du på besök i Skåne och har missat att det går tåg till Köpenhamn så kan vi ju påminna även om att de rullar över bron dygnet runt. På väg till Köpenhamn är det glatt och på väg em möts man fortfarande av suramulna tullare… allt för att mota den hemska Europa-synden i grind för oss extra skyddsvärda svenskar. När skall EU och Schengen äntligen börja fungera i praktiken?
I Köpenhamn håller klubbarna öppet långt in på småtimmarna så om du inte är färdigfestad kan vi tipsa om att Pan Club har öppet till 09 med 7 barer, två dansgolv och party i fem våningar plus utegård (får hoppas det inte blir en för kylig morgon…). Nya klubben Zugar lovar såväl de läckraste bartendrarna på nyårsfesten, som 3000 ballonger (!!!). På Masken är det öppet till 05 och såväl CanCan som Cosy Bar (som öppnar 01.00) är det öppet till tidig morgon. Alla barerna har extra aktiviteter vid midnatt som gratis skumpa och mandelkaka.
Och för den som inte orkar tampas med den svenska moralens väktare i uniform tidig morgon kan vi tipsa om att man faktiskt kan sova på Amigo Sauna även om det lätt kan kombineras med cheek to cheek-övningar.

GÖTEBORG
I Götet är det nyårsfest på Castro. Show med Fallen Angels, Nyårsmeny och party i deras två våningar. 100 kronor i eftersläppskostnad.
På Matahari och Gretas blir det nyårsfest med Krizz DeeLight och självklart en massa bubblande drycker när 3 byts till 4.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2003-12-30 15:14:11