QX januari 2004

Idoler, ikoner & förebilder
Det var mäktigt. Det var speciellt. I november månad samlade vi 28 av de öppet homo- och bisexuella kändisarna som blivit förebilder och idoler för många ungdomar. De är hjältar som kämpat för våra rättigheter eller som transat, sjungit eller skrivit sig in i folkhemmets hjärta.

100 nummer, 100 citat
Efter 100 nummer med QX har hundratals personer intervjuats. Tjejer, killar, gay, straight, unga, gamla, svenska och utländska. Alla har de lättat sina hjärtan för våra bandspelare. Kommer du ihåg vad som sagts? Och vem som egentligen sa vad? Här kommer 100 av de mest minnesvärda citaten genom åren.

Jon Voss är boss
1977 gick Jon Voss i sin första Frigörelsedemonstration. Idag är han VD för QX Förlag. Men vägen dit har varit lång. Han har jobbat på tidningar som Revolt, Magasin Gay, Reporter och QX. Och nu när QX fyller 100 nummer tyckte vi att det passade bra att intervjua Sveriges egen Mr Homomedia. Mina damer och herrar, möt Jon Voss.

Jonas trivs bäst i Kapstaden
lötsligt en dag hittar man paradiset – och då vill man stanna där. Jonas Sandström, 39, var på besök i Kapstaden i april förra året när han hittade sitt drömhus på en bakgata och bestämde sig för att köpa det. Nu har han precis flyttat ner till Sydafrika för att driva pensionat i den kulturmärkta jaktstugan från 1770-talet.

Nominerade till QX Gaygala
Det börjar dra ihop sig. QX läsare har nominerat sina favoriter och nu presenterar vi de som fått flest röster och som nu nominerats till QX Gaygala 2004. Vem av alla tyckte du var bäst? Den 1 februari intar QX Hamburger Börs i Stockholm för att presentera vinnarna i de olika kategorierna. Var med och rösta på din favorit.

Petra tycker som hon vill
Petra Östergren är författare och debattör. Hon är inte rädd att sticka ut hakan och diskutera svåra och komplicerade frågor. Hennes engagemang spänner över frågor som rör den svenska sexköpslagen, feminism, sexualitet, våld och makt. QX ringde upp Petra som för tillfället befinner sig i Australien, för att prata om hennes karriär, om livet på två kontinenter och om hur allting började…

Att göra slut…
Du tar ett fast grepp om julgranen för att inte trilla omkull. Det du aldrig trodde skulle kunna hända har hänt. Du har blivit dumpad. Hur reagerar du? Vad gör du? Hur går du vidare? QX samlade tre som vet till ett samtal om att dumpa och bli dumpad.

Malmös gayliv lockar
Tredjestörst, men ändå allra bäst enligt många invånare. Sju malmöbor – fyra flator och tre bögar – berättar för QX om livet som homo i Sveriges sydligaste storstad.

Dessutom…
Möt Martin som har sparat alla 100 nummer av QX. Läs om flatsåpan som du kan se på nätet. Om vad som var bäst 2003. Lös Homokryzzet del 2. Och läs tre olika krönikor, Calle Norlén, Mian Lodalen och Mats Strandberg skriver samtliga var sin krönika – om Michael Jackson, outing och gurkor i rumpan. Naturligtvis blir det även skivrecensioner, filmrecensioner och TV-tips.

Publicerad: 2003-12-17 13:46:49