Party

Att det är Luciatider har väl knappast undgått någon. Och har man inte redan under lördagens dag fått en överdos av stjärngossar och tärnor så kan man söka sig till några av Stockholms gayställen på kvällen där man firar lucia på lite olika sätt. På Club Connection på Sveavägen fixar gogodansarna i Eroticaboys luciatåg av lite annorlunda slag. Vågar man gissa att det blir lättklätt och inte så mycket lussebullar? På Lino är det Babette och Scary Miss Mary som håller i trådarna. Lino har kvällen till ära extraöppet till 05 så att man kan luciavaka ordentligt. Luciakvällens största fest äger rum på Göta källare där det har blivit dags för Stockholms deltävling av Dragqueen of the year. Konferencierer är Miss Inga, Josefin Craaford och Tito Fréz. Gamla åttiotalsikonen Anki Bagger samt coola sångerskan Paola uppträder och en kändistät jury, med bland annat Camilla Thulin och Tobias Kagelind, bedömer drugorna hårt och inte alltid så rättvist. Insläppet börjar vid 22 och biljetterna kostar 140 kronor.
På läderklubben SLM är det Jörgen A som spelar på lördagskvällen.

GÖTEBORG
Fetischparty med Backyard blir det fredag kväll på Haket i Linnéstaden. Fest i två våningar med erotiska filmer på storbildsvideo och en lekavdelning. På med de strikta dresscode-kläderna dock! Öppet 22-02.
Flatklubben Zapphobar och Queer slår sina påsar ihop i morgon lördag. Trappan inaderas av stans partyglada när Babsan (som har julshow i Götet i december) konferencierar fram Dennis Radoicic. Dj Aron ser till att det husas till fram på nattimmarna.
Luciaöppet är det självklart även på Matahari/Gretas.
På läderklubben SLM är det luciafest på lördagen. Klubben håller sina fester i RFSL-huset på Karl Johansgatan.
Dresscode och medlemskap krävs.

MALMÖ
Såväl Indigo som Wonk har öppet som vanligt blir det fredagskväll fest med succétjejerna bakom Ratatouille: ”Heta flammor, stjärngossar och glittriga transor – välkomna på den stora mixade gayfesten på Jeriko!” Efterlängtade framträdandet av The Emmylous har fått ställas in då bandets gitarrist brutit armen. Men DJ Annie spelar musik så att ingen lär stå stilla!
SLM har öppet ikväll och i morgon blir det städdag. Frivillig Stjärngossar är mer än välkomna!




På lördagkvällen uppträder Therese (från Drömhus) på Wonk. Therese går upp på scen kl 01.00 och kör sina senaste hits – däribland nya singeln ”Time”.

LULEÅ
RFSL i Luleå fick lägga ner – men stans homosar och bin ger inte upp. Under hösten har Magneto blivit platsen för stans gayfester. Så även ikväll fredag då det blir lucia-party såklart!

QUEER LUCIA STOCKHOLM tipsat av Sven Eklöv:
Vill man inte fira Lucia på de vanliga gayklubbarna i Stockholm finns det under helgen tre bra alternativ att välja mellan, Combustion på Mondo eller 80’s och Tech Noir på Kolingsborg.

Combustions har undertiteln ”Queer Lucia” och bjuder på videoart av God Save The Queer, fotoutställning av Mathilda Vinkka Haarlas, konstverk skapade av Lisen Haglund samt flera bra liveakter.

De artister som uppträder under kvällen är Kitty And The K, vilket leds av Kitty som blev känd när hon medverkade i Big Brother. Gruppen har en fan-klubb på Qruiser. Även om de ännu inte fått ett skivkontrakt har gruppen en stor skara fans, och då främst bland flator.

Det andra bandet är inga mindre än Malmös stoltheter Alice In Videoland som även de blivit väldigt populära i Queerkretsar. Gruppen släppte för lite mer än en månad sedan debutskivan ”Maiden Voyage” (National) som överlag fått mycket bra kritik i massmedia. Även Alice in Videoland har en fanklubb på Qruiser. Ska man utifrån dem se vilket band som är populärast leder Alice in Videoland, med (per idag) sina 29 medlemmar mot Kitty And The K’s 16 medlemmar.
Förutom dessa band uppträder även Emmon från Paris och DJ:s för kvällen är Nina Natri från Fidget och Amy.
Festen pågår mellan 22-03. Biljettpriset ligger på 100:- i dörren.
Den andra Queeriga festen på fredagen är 80’s party på anrika Kolingsborg och eftersom delar av gänget bakom den klubben även ligger bakom Tech Noir som kör på lördagen har man döpt hela helgen till Svart Lucia och under sloganen ”Två klubbar, två kvällar och två Luciatåg som kommer att gå till historien”. Det bjuds på ett storslaget partyprogram med liveband och mycket annat.

Den som leder Luciatåget på fredagen är den alltid lika förtjusande Miss Inga. och de som står för livemusiken är Synthpop duon DayBehavior() som nyligen gjorde comeback med plattan ”Have you ever touched a dream” på Memento Materia labeln.

De som står för musiken på de tre dansgolven är på det stora dansgolvet Life, Pauli Sudra samt Marina Schiptjenko, Jean Skarstedt på det lilla, och på det tredje dansgolvet kommer Martin och DaKe från The Farm att bjuda på Indiepop.
Inträdet går på 100 kronor och precis som vanligt måste man vara medlem antingen i 80’s eller Tech Noir. Medlemskapet är gratis och kan lösas på klubbarnas hemsidor.

När man sedan återhämtat sig efter att ha varit på någon av dessa fester är det dags att på lördagen styra stegen mot Kolingsborg och Tech Noirs del av Svart Lucia helgen. Där blir det uppträdande av två band och en smygläsning av nya numret av Zero Magazine.
De band som uppträder är dels Industri/Electro bandet Run Level Zero bestående av Hans Åkerman och Ville Hising. Bandet har idag en stor fanskara både i Sverige och utomlands.
Det andra denna kväll är EBM/Industri gruppen Interlace, som även de har många fans i Sverige och utomlands. En av dessa är Akira Yamaoka som gjort musiken till tv-spelet Silent Hill. Denne japan är ett så stort fan av bandet att han inte bara ställde upp och gjorde en remix på deras senaste skiva ”Under the sky” (Memento Materia) utan han flög även till Sverige när det var pressvisningen för tredje volymen enkom för att träffa bandet.
Och som vanligt är det Conan, Rauz, Life, Dieter samt vänner som står för musiken från DJ-båsen.
Tiden är 22-03, inträdet går även här på 100 och precis som i fallet med 80’s krävs det medlemskap i Tech-Noir eller 80’s för att komma in.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2003-12-12 10:32:23