WAD 2003

Pjäsen är den första i en serie om tre readings av Tennessee Williams pjäser på Atelierteatern i Göteborg, där hela överskottet går till Röda Korset/Noaks Ark och deras HiV och aidsverksamhet.

Samtliga pjäser kommer att läsas utav några av landets mest spännande och heta skådespelare, både ur det yngre och det äldre gardet! Rikskända skådespelare blandat med väl etablerade skådespelare från Göteborg.
Bland annat deltar skådisarna från biosuccén Ondskan Andreas Wilson och Jesper Salén när de tillsammans i en intim och unik reading läser rollerna som vännerna Stanley och Mitch i Linje Lusta

De två damer som får slåss om att läsa mot dessa unga herrar är inga mindre än Tintin Anderzon samt Malena Laszlo känd för gaypubliken från bland annat QX Gaygala.

Atelierteaterns konstnärliga ledare Mattias Brunn skirver så här om varför man valt just Linje Lusta för readingen den 1 december:
”Tennessee Williams skrev om utanförskap, att skilja sig från mängden – fysiskt men främst psykiskt. Hans dilemman återspeglade ofta hans egen situation av ett utanförskap som homosexuell man. Linje Lusta är ett av hans mest kända verk. Karaktärerna försvarar sina ställningstaganden, sina drömmar och sina liv och lämnar oss med frågan: Hur lever vi våra liv och hur behandlar vi våra medmänniskor? På detta sätt känns Linje Lusta ständigt aktuell, och i ett sammanhang att skapa eftertanke känns den som ett lättillgängligt men samtidigt mycket spännande val att läsa”.

Den 1 december går biljettpriset på 200 kr oavkortat till Röda Korset/Noaks Ark och deras hiv- och aidsarbete. Du bokar biljett genom att ringa 031-13 89 01 eller 031-711 20 88.

http://www.atelierteatern.se

Publicerad: 2003-11-27 12:00:00