December

Ett hårt paket
QX omslagskille och julbunny heter Urban och är 25 år. Till vardags jobbar han som dansare. Och just nu kan du se honom showa loss med Kikki, Bettan, Lotta på Cirkus i Stockholm. När QX ville göra ett klassiskt Slitz-utvik var det Urban vi ville ha – och han tackade ja!

Christer Björkman mot väggen
Snart är det dags för ännu en rejäl dos schlagers, en överdos tycker vissa. I februari går startskottet för Melodifestivalen 2004, och som vanligt ligger Christer Björkman bakom mycket av planeringen. Vi tyckte det var dags att göra som härliga Nöjesguiden gör i varje nummer – och låta en gladfjolla och en bitterbög ställa lite frågor.

Världens bästa Carson
Önskar du ibland att du vore lite mer rapp i käften? Är du också en sån som kommer på jättebra saker att säga dagen efter du skulle sagt dom? En som definitivt inte har problem med detta är Carson Kressley ifrån succéserien Fab 5 som vi i höst sett i TV3. Carson lyckas vara kvick, rolig och bitchig, men han känns ändå aldrig elak och det är svårt att inte tycka om honom. QX har samlat ihop de 30 bästa Carson-citaten från serien. Håll till godo!

Dags för homohockey
När ledande allsvenska tränare hävdar att homosexuella skulle få svårt att överleva inom hockeyn är det skönt att det finns killar som vågar gå mot strömmen. Nu startar nämligen Joakim Runnedal Sveriges första homohockeylag.

Tre kändisar flippar och floppar
Ni har ju sett ZTV:s bästa program – Tryck till.
Nu är det QX tur att välja ut fem aktuella låtar som känt folk ska tycka och trycka till om. Blir det hits eller ej. Blir det flipp eller flopp. Svänger eller svänger det inte? Therese Granqvist, Magnus Carlsson och Micael Bindefeldhar svaret.

Innelistan och utelistan
Mats Strandberg gör som Kicki Norrman gjorde i Aftonbladet och listar de bästa och värsta kändisarna just nu.

Vilka bjuder Grynet på middag?
Det roligaste i TV-programmet Go´kväll är varken Hundskolan eller Gör om mig, det är inslaget när en kändis får bjuda in folk på middag (levande, döda, serie- figurer, rollkaraktärer) och motivera varför. QX frågade Grynet vilka hon skulle bjuda på middag om hon fick chansen. Så här ser Grynets drömmiddagsbord ut!

Spårlöst försvunnen: Jerker Dalman
Alla minns vi hur trådsmala Jerker satte killarna på plats när det var dags för ”Plankan ” i Expedition: Robinson 1999. En efter en trillade de av, medan Jerker stod säkert och sedan tog hem segern i tävlingen och segerchecken på en halvmiljon kronor. En bög hade vunnit Expedition: Robinson! Men efter att Jerker någon månad senare tog emot priset som Årets Homo på QX gaygala har det varit tyst om honom. Han har varit spårlöst försvunnen. QX gav sig ut i bästa Tilde De Paula-stil och letade upp honom.

Julklappstips
Julen står för dörren. QX tipsar om 11 klappar under granen.

Homokryzzet
Har Ni redan ledsnat på att vika popcornstrutar och smällkarameller? Har Ni tröttnat på taffliga skämt om stakar och kulor i grenen? I så fall kan Ni utmana intellektet genom att sätta tänderna i våran julklapp till Er… Världshistoriens första HomoKryzz! God Lösning!

När & Fjärran
Anders åker till Sundsvall för att kolla in gaylivet i stan. Nenne går på spa och testar både massage med varma stenar på en ö i skärgården och lyxpedikyr på ett spa mitt i stan.

Wij love you
Lördagsintervjun i P1, Hetluft på TV4 och Det goda samtalet och 24 min på SVT. Programmen på TV och radio där man gör en längre intervju med en person är många. QX vill inte vara sämre: månadens gäst är Tomas Andersson Wij. Han är en klok man som han har en hel del att säga. QX gillar kloka män. Det blev ett samtal om Gud, Radiohits, Knesset och vuxna män som mimar till Abba.

Elias är vår modefjolla i Rom
QX har träffats årets fjolligaste tv-personlighet – Elias Nyström, 21 år, från Gagnef i Dalarna. Han är en av fem svenska deltagare i Fashion House, en glamourös dokusåpa där unga kläddesigners från Sverige, Frankrike, England och Italien tävlar mot varandra.

Marcus Lindeen – programldare i P3´s ”Flipper”
Han ville bli flygvärdinna för att få prata i mikrofon, nu är han programledare för Flipper i Sveriges Radio P3. Marcus Lindeen mixar bögporr med självmordsfilosofi, i ett av de mest spännande radioprogrammen just nu.

Publicerad: 2003-11-26 06:00:00