Homopolitik

Erik Slottner är förste vice ordförande för kristdemokraternas ungdomsförbund. En 23-årig kille med många ordförandeposter bakom sig. Enligt tidningen Kristdemokraten så sticker han inte under stol med att han nu aspirerar på ordförandeposten inom KDU.
Det är i veckans nummer av Kristdemokraten som Erik väljer att komma ut. I tidningens avdelning ”Personligt” berättar han om sitt beslut att vara öppen.
– Det är bra att visa att det finns homosexuella kristdemokrater och jag vill gärna vara en förebild för dem som kanske inte vågar komma ut.
Erik började sin politiska karriär i hemstaden Kalmar och har suttit som ordförande i lokalavdelningen och distriktet. Han har stått på partiets vallistor 1998 och 2002 och är ersättare i KDs partistyrelse som ungdomsrepresentant.
Arbetsmässigt arbetar han som Inger Davidssons sekreterare och politiskt sakkunnige. Kristdemokraten förklarar att han blivit handplockad till platsen.
Sedan tidigare har Bojan Ticic, ordförande för KDU-Stockholm kommit ut som homosexuell. Och liksom Bojan förklarar Slottner att partiets syn i homopolitiska frågor inte varit avgörande i valet av parti.
– Ska man se det rent ideologiskt borde kd vara det mest homovänliga partiet, säger han dock i tidningen och exemplifierar med att partiet ”lyfter fram den lilla människan och värnar allas lika värde”.
Han ger sitt stöd till partiets syn på att samkönade par inte skall få prövas för gemensam adoption, men är kritisk till den negativa synen på en könsneutral äktenskapslagstiftning.
– För mig är det viktigt att gifta mig i kyrkan och jag tycker att man ska uppmuntra alla stabila relationer, säger han i Kristdemokraten.

http://www.kristdemokraten.com

Källa: Kristdemokraten

Publicerad: 2003-11-14 17:01:45