Media

Sentry-TV är en del i Folkhälsoinstitutets säkrare sex-kampanj riktad till män som har sex med män och som surfar på nätet. Förra året kunde vi på hemsidan sentry.nu se korta reklamfilmer med ett säkrare sex-budskap. Kända profiler i gayvärlden deltog på ett humoristiskt sätt. Mest uppmärksamhet fick Mark Levengoods och Henrik Johnsons roliga kommentar till nätraggning. I höst utvecklas idén och nu presenteras Sentry-TV. Ett soffprogram med gäster som pratar kring olika teman som idrott, bisexualitet och att vara ung och bög. I ett av programmen berättar Jean-Pierre Barda och Saad Hassoon om att vara homo i en judisk respektive muslimsk miljö. I varje avsnitt får vi ett inslag från gay-distriktet Castro i San Francisco levererat av Terese Ericsson och Nike Lindblom. Inslagen spelades in i somras och vi får följa homosexuella i staden vars gay-samhälle drabbats hårdast i hela USA av hiv och aids.
Programledaren Patrik Barthel kommer från Varberg, är 29 år, singel och har lätt till skratt. Detta är första gången han arbetar som programledare i en TV-show, men tidigare har man sett honom i restaurangbranschen som inredare och säljare av möbler. Hela kampanjen kan du följa på www.sentry.nu
Sentry-TV sänds varje dag 20.00 och 23.00. Nytt avsnitt läggs ut måndagar 20.00 under perioden 3/11-8/12
I första programmet talar Rickard Engfors och Mr Gay Sweden Niklas Ottosson bland annat om förhållandet mellan dragqueens och heterokillar.

http://www.sentry.nu

Publicerad: 2003-11-02 21:00:52