Det nyfikna numret

”Åh Sara, kom ut ikväll”
Hon är inte hetero. Och inte homo. Men hon vill inte kalla sig bi. Hon hatar nämligen etiketter. Hon vill vara Sara. Vi kallar henne underbara Sara. QX åkte till Skara och träffade Sara Löfgren från Fame Factory.

Björn Axén 40 år
Det är i höst 40 år sedan den legendariske frisören Björn Axén öppnade sin första salong. Det är 10 år sedan han hastigt gick bort, men företaget överlevde tack vare Johan Hellström och Peter Hägelstam som numera leder företaget tillsammans.

Babyboom i gayvärlden
Det råder en babyboom i gayvärlden just nu. Allt fler homosexuella väljer att skaffa barn. QX har träffat Lotta Andreasson, en barnmorska med homokompetens och så har vi pratat med Maria Lahne som snart ska bli mamma för första gången.

Bruce La Bruce till Stockholm Shame
Bruce La Bruce blandar konst, politik och pornografi till en enda bisarr röra. Nu kommer han till Shame för att visa sina filmer där nynazister och sexobjekt terrorister tvångsbögar för revolutionens skull.

Lisa Miskovsky är Norrlands Guld
Vi är många som har gått och längtat efter Lisa Miskovsky och nu är det äntligen dags för henne att följa upp succédebuten med ett andra album – Fallingwater. Den här gången är det Kentsångaren Jocke Berg som producerat och skrivit en del av låtarna. Och precis som man skulle kunna tro är det en skiva fylld av dova toner och nakna gitarrer. Men Lisa, hon är precis lika glad som vanligt när hon träffar QX.

Bög-TV på nätet
Alla som längtat efter ett nytt svenskt Gay-TV program bör bänka sig framför dataskärmen den 3 november. Klockan 20.00 sänds det första av sex avsnitt av Sentry-TV. Ett soffprogram om ca 15 minuter med Patrik Barthel som programledare.

Lena Sundström är favoriten för dagen
Varannan vecka skriver journalisten Lena Sundström en krönika i tidningen Metro. Det blir alltid dagens höjdpunkt. De är alltid lika träffsäkra, roliga, underfundiga och personliga.

Med Mera
Mats Strandberg undrar om schlager förlåter allt? Vi ger oss in i DJ-kulturen och ställer oss frågan: Varför betala 400 spänn för att lyssna på en DJ från New York..? Och så intervjuar vi Per-QX som är framgångsrik DJ i London. Vi tipsar om P3 Homo, nya filmer, nya skivor och frågar QX-läsarna hur de överlever vintern?

Publicerad: 2003-10-29 09:00:00