Gay Business

Igår meddelades att Babs Kök & Bars ägare Karin Benedictsson tagit över verksamheten på TipTop. Hon har köpt Ulrich Bermsjös bolag Amok Restaurang AB som har avtal med RFSL-Stockholm och Husbolaget om att driva klubb och restaurangverksamhet i lokalerna.
Från RFSLs sida reagerade man omedelbart på nyheten.
– Vi har inte blivit informerade om detta, säger Mikael Simonsson-Silkesjöö, ordförande i RFSL-Stockholm till QX.se.
Simonsson-Silkesjöö vill understryka att avtalet med Amok Restaurang AB löper till den 15 januari 2004. Inför det eventuella skiftet av restauratör har föreningen och dess Husbolag anlitat advokater och företagsmäklare som förhör sig om möjliga intressenter.
– Vem som kan antas driva verksamheten bäst har vi lämnat över till företagsmäklarna, förklarar Simonsson-Silkesjöö.
Det RFSL har som önskemål är ökad öppenhet och tillgänglighet i form av att krogen öppnar tidigare på dagen. Och man vill understryka att HBT-personer är den främsta målgruppen och att personalen skall vara positivt inställd till HBT-personer av alla kön. RFSL vill även att tillgängligheten till deras lokaler skall förbättras och så vill de synas bättre i själva entrén.
Sedan bokhandeln Rosa Rummet lades ned finns ingen föreningsverksamhet på nedre planet.
– Vi skulle gärna se en gemensam reception, en liten butik eller liknande i entrén till Sveavägen 57, säger Simonsson-Silkesjöö.
Det som irriterat RFSL-Stockholm är att möjliga intressenter att ta över den 15 januari har framfört oro i samband med Karin Beneticssons övertagande av verksamheten.
– Vi vill understryka att vi har ett pågående arbete kring nya restauratörer från den 15 januari, säger Simonsson-Silkesjöö. Självklart är då även Karin Benedictsson en av de som kan söka om förnyat kontrakt.

Publicerad: 2003-08-13 13:46:07