På ett fullpackat och helt hysteriskt varmt Draken i Stockholm tog Nicklas Ottosson från Stockholm titeln som Mr gay Sweden. De tio finalisterna visades upp i uppklädda, utklädda och avklädda nummer inför en entusiastisk publik. I juryn satt bland andra Christer Lindarw, Tasso Stafilidis och Fredrik Eklund.
De var alla överens om att Niklas var det rätta valet. Och det tyckte även Qruisers alla besökare som röstat fram honom till Mr Qruiser 2003.
QX fick en kort pratstund med vinnaren.
Hur känns det?
– Jättekul! Jag firade hela natten igår med grabbarna. Sen ringde ju ni imorse och sa att jag skulle vara med på QX-vagnen i paraden – och det gick ju bra!
Är du förvånad att du vann?
– Jag tar aldrig ut något i förskott så visst är jag förvånad. Vi hade skitkul tillsammans alla killarna som var med. Jag hade faktiskt Urban som favorit.
Du fick både juryns pris och folkets pris, storslam med andra ord?
– Ja, folkets pris betydde väldigt mycket. De har ju suttit hemma och röstat på mig. Känns jättekul. Det är svårt att jämföra priserna så jag såg till att jag vann båda (skrattar)
Varför vann du tror du?
(Niklas frågar sin kompis Sofia)
– För att han är jordnära, han är den han är. Det är inget fejk. Så är han snygg också!
Vad ska du göra som Mr gay Sweden 2003?
– Oj, jag ska inte spela in en singel i alla fall och jag ska inte vara med i Baren. Men jag skulle gärna besöka en del RFSL-ställen i landet och vara värd för en del fester och så. Det blir väl lite mer festande nu gissar jag.
Vad gör du annars på dagarna när du inte vinner Mr Gay Sweden?
– Då står jag och skriker på en massa elever. Jag är ridlärare.
Bor du i Stockholm?
– Ja, jag flyttade hit i januari. Skriv att jag söker lägenhet!
Och sista frågan, har du pojkvän?
– Nej!

Publicerad: 2003-08-02 20:55:30